Boom van verbinding

De dag, donderdag 30 november, begon in het speellokaal van De Arendsvleugel vol nieuwsgierige, verwachtingsvolle leerlingen en ouders die allemaal benieuwd waren naar het moment van de onthulling van de “Boom van verbinding”.

Dat burgemeester Roger de Groot aanwezig was en andere “culturele gasten” maakte het allemaal nog meer bijzonder. Milou van Tongeren en Aletta Bosma hingen samen met de burgemeester hun werkjes in de boom, waardoor het kunstwerk compleet werd en vervolgens door iedereen kon worden bewonderd.

Al wekenlang waren de kinderen aan de slag geweest met Ingrid en Wilfred, twee kunstenaars uit Dieverbrug, die samen Dok2A vormen. Onder hun kundige en enthousiasmerende leiding hebben de kinderen van de bovenbouw geleerd om zelf getekende dieren te mozaïeken en insecten van elektriciteitsdraad en gipsverband te vormen. De kinderen van de onderbouw borduurden blaadjes en maakten vogels in nestjes voor aan en in de boom.

De “boom van verbinding” in ontstaan vanuit de gedachte dat alle leerlingen een plekje hebben binnen de school. Dat geldt zeker ook voor de kinderen die vanuit De Harm Vonckschool naar De Arendsvleugel zijn gegaan. Deze leerlingen horen er al helemaal bij! Het is een fleurig, boeiend geheel geworden: een echte blikvanger in de gang van de school, waardoor alle leerlingen die binnen komen iets van zichzelf herkennen in de boom.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.