Burgemeester Nieuwenhuizen op bezoek bij Stichting Historie

Een bezoek aan de Stichting Historie in Ruinerwold stond vrijdag op de agenda van burgemeester Inge Nieuwenhuizen. Samen met haar partner Rob heeft ze kennis gemaakt met het bestuur van de stichting.

Daarna kreeg ze uitgebreid informatie over de werkzaamheden van de stichting, zoals het beheren van een omvangrijk archief, het uitgeven van een blad met historische onderwerpen, het organiseren van bijeenkomsten en het uitgeven van diverse boeken, waaronder de op handen zijnde boerderijenboeken.

Verder werd ze bijgepraat over diverse kenmerken van Ruinerwold, zoals agrarische karakter, de voorzieningen, het verenigingsbestand en bijzondere inwoners. Ook kwam de verandering door de afname van het aantal boeren bedrijven aan de orde, hetgeen onder meer heeft geleid tot een andere samenstelling van de bevolking en de bestemming van de agrarische gebouwen. De gasten toonden zich bijzonder geïnteresseerd en concludeerden achteraf dat ze een mooi en breed beeld van de werkzaamheden van de stichting hebben gekregen.

Voorzitster Janny van Goor bood de burgemeester het boek “Rondgang door het verleden van Ruinerwold” aan. Vervolgens hebben de burgemeester en haar partner, onder begeleiding van Wim van Dijk en Frans Bork, een fietstocht door een deel van de voormalige gemeente gemaakt. De oorspronkelijke route werd helaas door tijdgebrek ingekort; uiteindelijk liep deze via de Wolddijk, door Oosteinde, langs de Dokter Larijweg en door het dorp Ruinerwold naar Blijdenstein. Ze hebben onderweg verschillende objecten kunnen bekijken, zodat ze, aangevuld met de achterliggende verhalen, een onuitwisbare herinnering rijker werden.
Terug bij het kantoor van de Stichting spraken ze hun waardering uit voor de invulling van het kennismakingsbezoek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.