Buurt zorg bestaat 1 jaar

Buurtzorg Ruinerwold e.o. bestaat 1 jaar. Om hierbij stil te staan heeft het team onze cliënten een verrassing aangeboden in de vorm van een ontbijtje en een beetje hulp van opoe’s erfenis.

Buurtzorg Ruinerwold bestaat uit een kleinschalig/professioneel team met alleen hoogopgeleide mensen. Dat betekent in de praktijk dat steeds dezelfde collega bij de mensen thuis komt, (maximaal drie collega’s op de route) en de cliënt verzorgd achterlaat. Iedere cliënt krijgt een persoonlijk begeleider. Het is een zelfsturend team, geen leidinggevende of case manager, zodat er direct ingesprongen kan worden op de behoefte aan zorg die op dat moment nodig is, ook in de vakantie. Dit brengt geen extra kosten met zich mee. Regie

Mensen kunnen bij Buurtzorg Ruinerwold terecht met vragen over zichzelf, hun naaste, mantelzorgondersteuning en bijvoorbeeld het krijgen van een ‘niet pluis gevoel’ krijgen als ze ergens op bezoek zijn. Vaak zit er heel wat achter en wordt samen gekeken hoe het opgelost kan worden. Er zijn korte lijnen met de huisartsen, zodat snelle kwaliteit van zorg geleverd kan worden. De regie blijft bij de mensen zelf, Buurtzorg is vooral een aanvulling, zodat mensen thuis kunnen blijven wonen en hun zelfredzaamheid kunnen behouden.

Afspraak

Inwoners van Ruinerwold en omgeving kunnen bellen voor een afspraak aan huis. Dit kost niets, maar zou het leven wel een stuk aangenamer kunnen maken. Buurtzorg Ruinerwold is 24 uur per dag (7 dagen per week) bereikbaar en oproepbaar op (06) 20223601.

Het team werkt in Ruinerwold, de Weide, Oosteinde, Ruinen, Hees, Weerwille, Koekange, Berghuizen, Broekhuizen, Rogat, de Schiphorst, de Wijk, De Stapel, IJhorst en de buurtschappen rondom de dorpen. Informatie: Email:ruinerwold@buurtzorgnederlandcom

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.