Boerenblond werkt aan nieuw programma

31 maart laatste keer programma ‘Glashelder’ bij Klok

Fans van cabaretgezelschap Boerenblond moeten nog even geduld hebben tot het nieuwe programma klaar is. De verwachting is dat ‘Kats van de Regel’ zoals de titel van het nieuwe programma luidt vanaf oktober in première gaat. Achter de schermen zijn de vier leden alweer druk bezig met het bedenken van nieuwe grappen, grollen sketches en liedjes. Hoewel het schrijven van nieuwe teksten nog niet van leien dakje gaat.

‘Schrijven is bij ons vooral veel schrappen. De lat wordt steeds een beetje hoger gelegd’ vertelt Marianne van Dijk. ‘Mensen gaan een avondje uit. Maar willen vooral lachen, dus verwachten wel iets van ons’. Pianist Dirk Venema is het daar mee eens. ‘Na 12 jaar Boerenblond wordt het wel steeds moeilijker om met iets nieuws te komen. We hebben daar allemaal zo onze ideeën over. Dat wil echter niet zeggen, dat we het ook altijd met elkaar eens zijn’.

Na twee jaar rondtoeren met het huidige programma ‘Glashelder’ zijn de leden zelf ook toe aan iets nieuws. Hoewel, aan de populariteit van de groep en het programma heeft het echter nooit gelegen. Jan Prent: ‘Overal waar we komen treden we op voor volle zalen, feesttenten en theaters. Het verbaasd ons zelf ook elke keer weer opnieuw. Het nieuwe programma zal zoals gebruikelijk een mix bevatten van leuke sketches, opmerkelijke typetjes en dagelijkse gebeurtenissen. Aangevuld met actuele situaties’. Fans van Boerenblond hoeven dan ook niet bang te zijn dat er grote veranderingen worden doorgetrokken in het nieuwe programma. ‘Alle ingrediënten voor een avondje onbedaarlijk lachen zitten er weer in’.

Dat er nog niet veel op papier staat, daarover lijken de leden zich echter nog totaal geen zorgen te maken. ‘Voor Boerenblond begrippen is deze werkwijze vrij normaal. Met de Try-out in zicht, ontstaat er bij ons meer druk op de ketel. Dan moeten we ook echt. Dus dat betekend dat we de komende tijd nog veel gezellige brainstormsessies tegemoet gaan’. lacht Jan Boverhof. ‘Kats van de Regel’ wordt de titel van het nieuwe programma. Zoveel lijkt wel al duidelijk. Van Dijk: ‘Eigenlijk is er op dit moment heel veel van de regel. De Eurocrisis, het onderwijs, de gezondheidszorg, politie, het milieu om er maar wat te noemen’. Prent: ‘De titel kwam spontaan opwellen na afloop van een optreden. Veel ideeën ontstaan op die manier spontaan. Meestal ’s nachts in de auto als we terug komen van een optreden, en de adrenaline nog in je zit’. Boverhof: ‘Mensen vragen ons ook vaak of we dit na twaalf jaar nog steeds leuk vinden. We zijn natuurlijk wel veel op pad samen, met name in de weekenden. Voor ons is het geen probleem. Er zijn ook mensen die in het weekend moeten werken. Als je moet kiezen is dit natuurlijk vele malen leuker. We hebben het tot dusverre super gezellig met elkaar. Wat dat betreft is er nog weinig sleet te bespeuren bij Boerenblond’.

Wie het huidige programma ‘Glashelder’ nog wil zien kan terecht op 23 maart in de Tamboer in Hoogeveen, en op 31 maart bij Uitgaanscentrum de Klok. Kaarten voor 31 maart zijn te koop bij: TIP Ruinerwold. tel:0522-482255.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.