CDA De Wolden in gesprek met landelijk CDA-voorzitter Hans Huibers

Dinsdagavond 11 oktober kwam landelijk CDA-voorzitter Hans Huibers naar ‘Het Ambacht’ te Ruinerwold om in gesprek te gaan met de leden van het CDA De Wolden.

Sinds december 2021 is Hans Huibers partijvoorzitter van het CDA. Hij was bereid om naar De Wolden te komen om het CDA standpunt over het stikstofdossier te verduidelijken. De zorgen van de jonge boeren kwamen aan de orde doordat Nick van den Pol hier wat over vertelde. Bart van Dekken was aanwezig om de visie van de provincie Drenthe te verduidelijken.

Voorzitter Huibers wist de aanwezigen op de druk bezochte bijeenkomst enthousiast te maken om samen aan de slag te gaan. Hij benadrukte dat de verbinding met de samenleving moet worden hersteld. Met het rapport ‘Zij aan Zij’ is de partij toekomstgericht bezig. De verbinding tussen Den Haag en de samenleving, tussen stad en platteland moet worden hersteld. Het CDA wil samen met de boeren aan de slag en gaan voor een leefbaar platteland.

Er was volop gelegenheid voor vragen en opmerkingen over positie en de koers van het CDA ten aanzien van verschillende dossiers. Naast stikstof zijn het asielbeleid en energiearmoede en maatregelen om de forse inflatie te lijf te gaan belangrijke thema’s.
Na het officiële gedeelte was er voor belangstellenden gelegenheid nog even na te praten en rond te kijken in de verswinkel, brasserie en dagbesteding “Het Ambacht”. Het CDA De Wolden kijkt terug op een zeer geslaagde avond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.