College van B&W steunt de actie ‘De meerwaarde van de zelfstandig winkelier’

Vrijdag waren burgemeester Roger de Groot en wethouder Gerrie Hempen op bezoek bij Coop Koetsier in Ruinerwold. Dit om ook iets te schrijven in een groot Meerwaarde-boek. Burgermeester Roger de Groot: ” Lokale ondernemers zorgen voor lokale werkgelegenheid en lokale betrokkenheid in de samenleving. Dat is van groot belang voor de leefbaarheid en aantrekkelijke woon- en werkomgeving.”

Wethouder Gerrie Hempen: “Het zijn lokale ondernemers die een grote bijdrage doen aan de leefbaarheid van een dorp. Bijvoorbeeld het sponsoren van verenigingen dat zie ik een bol.com nog niet doen.”

Zelfstandig winkelier
“Als zelfstandig winkelier voelen wij ons zeer betrokken bij onze lokale gemeenschap. Wij dragen dan ook graag bij aan tal van lokale initiatieven en verenigingen. Dat is onze meerwaarde als lokaal ondernemer. Die meerwaarde leveren we ook in deze lastige corona-tijd. Als zelfstandig winkelier hebben we daarvoor de veerkracht en de inzet. Die lokale meerwaarde is door onze brancheorganisatie Vakcentrum in beeld gebracht. Het Vakcentrum verzamelde voorbeelden van ons en onze collega’s en deed onderzoek om de meerwaarde ook cijfermatig in beeld te brengen. De meerwaarde van de zelfstandig winkelier is in 12 thema’s uitgewerkt”, aldus Sietze, Alet en Mathijs Koetsier. Klanten en maatschappelijke partners konden van 17 tot en met 19 september een bijdrage in een groot Meerwaarde-boek kwijt door het onderschrijven van de meerwaarde voor De Wolden en met name Ruinerwold.

Guinness wereldrecord
Tegelijkertijd probeert Coop Koetsier hiermee een wereldrecord te halen. Een zo lang mogelijk kartonnen slinger maken. De slinger wordt gemaakt van zoveel mogelijk opgeschreven reacties. “Iedereen die dus in het boek schrijft, kan later zeggen dat hij of zij heeft bijgedragen aan een wereldrecord”, aldus Sietze Koetsier.

Ook naar politiek
Overigens gaat het de ondernemers niet alleen om het wereldrecord. “Deze actie is opgezet om goed in beeld te brengen wat de meerwaarde van de zelfstandig winkelier is. Zelfstandig winkeliers zijn belangrijk voor Nederland. Naast hun eigen winkel zijn ze vaak actief in besturen en sponsoren ze tal van plaatselijke activiteiten en ondersteunen scholen en zorginstellingen. De reacties worden dan ook gebundeld en op 20 november, de Dag van de Ondernemer, aangeboden aan politiek Den Haag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.