Con Amore viert 95 jarig bestaan

Het kerkkoor ‘Con Amore’ uit Ruinerwold vierde zondagmiddag 23 februari haar 95jarig bestaan met een mooi concert in de monumentale Bartholomeus kerk in Blijdenstein. Vier andere koren, drie vrouwenkoren van Nu uit Ruinerwold, Ruinen, Uffelte en het Havelter mannenkoor De Brincksanghers zijn uitgenodigd om het jubileum van Con Amore samen te vieren. Buiten stormt en regent het, binnen is het gezellig warm.

Het concert wordt om drie uur geopend door Peeke Boelhouwer, hij heet vol trots het publiek in een bomvolle kerk van harte welkom en feliciteert Con Amore met dit jubileum. Hij voorspelt dat het een afwisselend concert gaat worden. Trijnie de Boer- Pekel is dirigente van alle koren met uiteenlopende repertoires en begeleidt ze daarbij op piano. Vanzelfsprekend begint het concert met een optreden van de jubilaris Con Amore. Terwijl ze opkomen zingt het publiek; ‘Lang zullen ze leven’. Ze zingen ‘Santo’ en sluiten af met “Like a green tree”. Con Amore betekent met liefde, maar ze zingen ook met enthousiasme en passie. Ze worden begeleidt door pianist Tieme Slomp. Het applaus is nauwelijks afgelopen als het vrouwenkoor uit Ruinen opent met het toepasselijke ‘Ruuner liedje’ gevolgd door “Een beetje vrede”, een wens die we van harte delen. Dan is het de beurt aan het vrouwenkoor D.E.O.S uit Uffelte met ‘Winterwonderland’ en
‘Deze Zee’ van Rob de Nijs; het publiek neuriet mee met dit bekende lied. Blij verrast zijn we als de drie vrouwenkoren van rond vijftig dames, gezamenlijk zingen met ‘Mag ik dan bij jou’ van Claudia de Breij en ‘Vrogger’ In de pauze genieten we van Harry Bosma, die op het indrukwekkende ‘Oeckelenorgel’ o.m. ‘Toccato in G’ speelt; prachtig.

Bij het tweede gedeelte bijt het Mannenkoor De Brincksanghers de spits af met ‘What a wonderfull world’ en vervolgens ‘Early one morning’ waarbij Trijnie heel verrassend solo zingt. Het blokje wordt afgesloten met ‘You are my sunshine’ samen met de andere koren vanaf hun plekje in de kerk. De hele kerk zingt.Het Vrouwenkoor uit Ruinerwold heeft lang moeten wachten, maar is nu aan de beurt met ‘Der Lindebaum’ en ‘Waarom fluister ik je naam nog’ van Benny Nijman. Een afwisseling van vrolijkheid en emotie, met veel bijval van het publiek.

Con Amore mag nog een keer optreden met vier liedjes o.m. ‘Woord dat ruimte schept’ en ‘Segen wil uns tragen’. Ze krijgen een warm applaus van de volle kerk. Het trotse koor kan terugzien op een zeer geslaagd jubileum concert. Alle koren zingen tenslotte samen het bekende lied “Halleluia” van L. Cohen. Dankwoorden worden uitgesproken door Sjoukje Rumph voor alle koren en begeleiders, in het bijzonder voor de dirigente Trijnie. Zij heeft niet alleen de regie gehad van dit concert, maar het betekende voor haar ook de voldoening van de intensieve voorbereiding met al haar koren, met gezamenlijk meer dan dertig gevarieerde liedjes. Als blijk van waardering krijgt ze, naast bloemen, veel lof toegezwaaid en een welverdiend daverend applaus. We hebben vanmiddag met z’n’ allen genoten en kijken uit naar het 100 jarig jubileum van Con Amore, dat zeker weer gevierd wordt in deze kerk.

Gerrit Kuik (Brincksanghers)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.