Concert Rubens Trio in kerk Blijdenstein

Op zaterdag 21 december is barokmuziek te horen in de kerk Blijdenstein. Het Rubens Trio brengt dan het programma Occhi belli (mooie ogen) met de mooiste duetten en solomadrigalen voor zang en luit. Een lofzang op aardse schoonheid, religieuze verheerlijking en natuurlijk- de liefde!

Het ensemble bestaat uit Sinje Kiel en Gesine Lersch-van der Grinten, sopranen en Michiel Niessen, luit. Zij richten zich op de emotierijke klanken van stercomponisten en de prachtige verzen uit de tijd van schilder Peter Paul Rubens (1577-1640). Op teksten van beroemde renaissancedichters en met de muziek van Monteverdi, d’India en Barbara Strozzi zijn zij in dit programma muzikaal onderweg van renaissance naar barok. De twee zangeressen laten hun publiek genieten van spetterende coloraturen, hartverscheurende klaagzang, schurende chromatiek en harmonieuze samenzang in beroemde duetten en prachtige werken van andere componisten. De virtuoze en swingende begeleiding van Michiel Niessen, die voor deze gelegenheid de theorbe (basluit) en vihuela bespeelt, maakt het feest compleet. Hij zal ook enkele solowerken spelen.

De sopranen Sinje Kiel en Gesine-Lersch van der Grinten begonnen hun zangstudies aan het Zwolse Conservatorium. Na vele studiejaren elders (Gesine studeerde operazang aan de Folkwang-Hochschule Essen en Sinje barokzang aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag) en individuele loopbanen hebben zij elkaar de afgelopen jaren weer gevonden in bijzondere zangprojecten. Eerder voerden zij samen Neun deutsche Arien van Händel uit en zongen zij in het Siegerlandmuseum bij de opening van de tentoonstelling “Ich hätte gern Rubens getroffen…” waarin kunstenaar Martin Lersch variaties op de beroemde Marie de’ Medici-cyclus getekend heeft die een dialoog aangaan met deze kopergravures van Rubens. Het Rubens trio wil eveneens de dialoog aangaan via muziek uit deze tijd.

De toegangskaarten zijn €17,50 per persoon, donateurs van de stichting vrienden van de Markiezin van Drenthe betalen €15,00 Kaarten zijn per direct te reserveren via markiezinvandrenthe@gmail.com

Zaterdag 21 december 2019
Aanvang 20:00 uur
Kerk Blijdenstein in Ruinerwold

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.