Concert Wijker Kunst

Een aantal jaren geleden is het Ruinerwolds Mannenkoor, helaas door een tekort aan leden opgeheven. Een aantal mannen hebben zich toen aangesloten bij Wijkerkunst.

Zangvereniging Wijker Kunst geeft zaterdagavond 13 januari 2018 een groots nieuwjaarsconcert in de Protestantse kerk in IJhorst. Het vrouwenkoor en het mannenkoor treden apart op, maar ook gezamenlijk als gemengd koor, onder leiding van hun vaste dirigent Bert Lammers.

De koren worden gedeeltelijk op de vleugel begeleid door pianiste Joke Venhuizen. Voor het andere deel is de begeleiding in handen van het Vestibule ensemble. Dit ensemble, wat ook zelfstandig zal optreden, is een veelzijdig en sfeervol salonorkest, dat in vele genres aansprekende muziek brengt, van Zigeuner -, Weense en salon muziek tot tango’s en volksmuziek. Hun hoofd instrumenten zijn viool, accordeon en contrabas. Zij spelen op grote podia in Nederland en over de grens, maar zijn ook een veelgevraagd orkest bij o.a. recepties, bruiloften en familie feesten.

Voor dit nieuwjaarsconcert is gekozen voor een mengeling van Weens/Hongaarse- en Zigeuner zang en muziek. Zodat het publiek in Weense sferen belandt, zoals we dat gewend zijn bij het traditionele nieuwjaarsconcert van de Wiener Philharmoniker op 1 januari. Dus met veel bekende, gezellige en romantische liederen en muziek.

De kerk in IJhorst, idyllisch aan de Reest gelegen, staat bekend om de goede akoestiek.
Het concert begint om 20.00 uur (kerk open om 19.30 uur).
De prijs van de entree kaarten is € 12,50, inclusief koffie/thee in de pauze+ een programma.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.