Culturele Avond Vrouwen van Nu

Maar liefst 63 vrouwen woonden de jaarlijkse avond van de Culturele Commissie van de Vrouwen van Nu bij op 22 februari bij restaurant De Klok. Johan Klok had de grote zaal veranderd in een knusse filmzaal en alvorens de vrouwen naar de film gingen kijken genoten ze van een kopje koffie met een Tim Tam biscuitje uit Nieuw-Zeeland waar het verhaal zich afspeelt. De zaal was versierd met bruidsjurken van vroeger en nu.

Deze avond werd de film ‘Bride Flight’ van Ben Sombogaart naar de roman ‘Bruidsvlucht’ van Marieke van der Pol uit 2008 vertoond. Ilse de Lange zingt het titelnummer ‘Miracle’. De hoofdrollen worden vertolkt door Waldemar Torenstra, Anna Drijver, Elise Schaap en Karina Smulders; Rutger Hauer, Willeke van Ammelrooij, Pleuni Touw en Petra Laseur dragen ook hun steentje bij. Zij spelen de personages op oudere leeftijd.

In 1953 wint een KLM-vliegtuig ‘The Last Great Air Race Londen-Christchurch’ (Nieuw-Zeeland). Omdat tientallen jonge vrouwen die emigreren ook meevliegen en op weg zijn naar hun verloofde, wordt deze vlucht omgedoopt in ‘Bruidsvlucht’. De film toont de obstakels die men tegenkwam in die tijd maar is ook een romantisch drama tegen de achtergrond van de prachtige wijngaarden in Nieuw-Zeeland.

Men keek ademloos toe tot het einde van de film en genoot toen nog van een drankje en een warm hapje. Kortom opnieuw een geslaagde culturele avond.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.