Cupfigther KIOS redt het niet in de finale

Na stunts in de kwart- en halve finale tegen Korfballeague clubs NIC/Alfa College uit Groningen respectievelijk LDODK/AH uit Gorredijk, is het korfbalvereniging KIOS niet gelukt de finale om de Jan Mulder Districtsbeker van het District Noord te winnen. Tegenstander Drachten/Van der Wiel uit Drachten was hierin uiteindelijk met ruime cijfers (17-8) te sterk voor de ploeg uit Ruinerwold. Dit was enerzijds te danken aan Drachten zelf, maar anderzijds ook aan het slappe spel aan KIOS zijde wat zich met name bij de dames volledig liet afbluffen door het scherpe spel van Drachten.
Het was vooral aan de eerste verdediging van KIOS nog te danken dat pas na bijna een kwartier de eerste vakwissel plaats vond (2-0 voor Drachten), aangezien aanvallend KIOS de nodige steekjes liet vallen en moeilijk tot goede kansen kwam. Via 3-1 en 4-2 werd het na een gemiste strafworp aan KIOS zijde langzaam 7-3, waarbij de scherpte in de afronding aan beide zijden een probleem vormde. Op slag van rust miste ook Drachten een stip waardoor KIOS mogelijk in de tweede helft nog kan aanhaken.
Dat deed het ook. Na een donderspeech van trainer/coach Adri Kok schakelde KIOS een tandje bij en was het nu Drachten wat net steeds te laat kwam. Via een strafworp, vrije bal en nog een strafworp kwam KIOS al spoedig op één punt (7-6) en had het de pech dat een fraaie doorloopbal van Legien Lok uit de korf stuiterde door de bewegende paal. Door wie of hoe dit kwam was voor het talrijke publiek moeilijk waar te nemen, alsmede ook door scheidrechter Vries uit Groningen die daarom ook geen strafworp toekende.
Toen even later Drachten ook weer wist te scoren en het verschil weer naar drie bracht bleek de opleving aan KIOS zijde van korte duur. De krachte ebde bij KIOS weg. Ook het moeten inbrengen van twee wissels voor de met blessures uitvallende heren bracht niet het gewenste effect, waardoor uiteindelijk Drachten het laatste kwartier geen tegenstand meer had aan KIOS en terecht de Jan Mulder beker won.
Scores: Ernst Kuik (3x, waarvan 1x strafworp), Luco Zantinge (2x strafworp), Janita Zantinge (2x) en Michiel Duiven

Een gedachte over “Cupfigther KIOS redt het niet in de finale

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.