Cursus Valpreventie

Dit voorjaar wordt in Ruinerwold de cursus ‘Vallen Verleden Tijd’ weer aangeboden. Deze cursus is speciaal bedoeld voor mensen van 65 jaar en ouder die ooit een valpartij hebben meegemaakt of dat willen voorkomen. De cursus wordt georganiseerd door de gemeente in samenwerking met Fysiotherapie Ruinerwold en de Stichting Sport en Beweeg.

Opzet van de cursus
Door middel van het volgen van de cursus ‘Vallen Verleden Tijd’ laten wij u letterlijk vallen en opstaan. De cursus is onder te verdelen in drie onderdelen: een hindernisbaan, sport en spelvormen en het leren van valtechnieken. Tijdens de hindernisbaan worden valgevaarlijke situaties uit het dagelijks leven nagebootst en geoefend onder veilige omstandigheden. Gedurende de training wordt de moeilijkheidsgraad opgevoerd door toevoeging van motorische en cognitieve dubbeltaken. Tijdens sport en spelvormen wordt het veilig voortbewegen in een drukke omgeving geoefend. Omdat niet alle valpartijen voorkomen kunnen worden, worden valtechnieken aangeleerd met als doel val gerelateerde blessures te beperken. Norbert Baas van de Stichting Sport en Beweeg zal zich richten op het onderdeel sport en spel. Bernard en Sarieta van Fysiotherapie Ruinerwold richten zich op het valpreventie element.

De cursus bestaat uit 8 bijeenkomsten en wordt gegeven op de dinsdagmiddag van 13.00-14.15 uur in de Buddingehof in Ruinerwold. De eerste bijeenkomst is op 21 januari 2020 (de laatste is op 17 maart). Heeft u belangstelling om deel te nemen aan deze cursus?

Neemt u dan contact op met Fysiotherapie Ruinerwold op info@fysiotherapieruinerwold.nl of telefonisch via 0522-481804.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.