De Arendsvleugel trapt Codeweek 2014 af

Op 12 scholen in 12 provincies start vrijdag 10 oktober de Codeweek 2014. Basisschool De Arendsvleugel uit Ruinerwold is één van de scholen waar de leerlingen van groep 8 tijdens het CodeUur aan de slag gaan met programmeren. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van de Codeweek Toolkit vol praktische tips om de digitale creativiteit van kinderen te stimuleren. CodeUur is bedoeld om kinderen, het onderwijs maar ook ouders te laten zien hoe belangrijk programmeren is en welke carrièrekansen er liggen voor kinderen die goed kunnen programmeren.

Coding of programmeren is dé vaardigheid van de 21e eeuw dat logisch en gestructureerd denken en het zelflerende vermogen van kinderen, jongeren en volwassenen stimuleert. Goed kunnen programmeren, biedt bovendien uitzicht op een baan.

Op vrijdag 10 oktober om 10.00 uur vindt de landelijke aftrap van Codeweek 2014 plaats in Science Center NEMO in Amsterdam. Bij basisschool De Arendsvleugel uit Ruinerwold starten om 9.15 uur de programmeerlessen. De leerlingen leren m.b.v. de computers op school een robot op een beeldscherm zelfstandig met opdrachten in beweging te zetten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.