De Coop Boodschappen bus

De Coop Boodschappen bus van Coop Koetsier&Medewerkers haalt mensen op die niet zelfstandig naar de supermarkt kunnen komen. De bus is ter beschikking gesteld door de zorggroep ‘Noorderboog’. Sietze Koetsier is eigenaar van de plaatselijke supermarkt Coop.

Het initiatief is tot stand gekomen toen Sietze steeds meer gevraagd werd om de boodschappen te bezorgen in het Vonder en het winkeltje intern is beperkt en alleen maar voor de bewoners van het verzorgingstehuis beschikbaar.

Sietze is begonnen met het bezorgen van boodschappen maar liep al gauw tegen het probleem aan dat telefonisch bestellen best lastig is en de bewoners het moeilijk vinden om online boodschappen te bestellen via coop.nl. De bus die we ter beschikking hebben is tijdelijk inzetbaar en geeft ons de gelegenheid om te kijken of er behoefte is aan deze extra service.

Welk probleem lost het op?
Veel ouderen in Ruinerwold kunnen niet meer zelfstandig naar de supermarkt. Als we een vast moment hebben elke week om boodschappen te doen kunnen de bewoners van het Vonder maar ook van de aanleunwoningen rekening houden met dit moment en zo hun wekelijkse boodschappen meenemen. Het is ook tevens een uitje want het is goed voor de sociale contacten en de Medewerkers van Sietze Koetsier zullen de klanten dan ook met open armen ontvangen en er is gelegenheid voor een kopje koffie/thee.
Mensen die in het vonder wonen komen zo ook nog eens in het dorp en zijn dan minder afhankelijk van hun naaste omgeving.

Hoe werkt het?
Bij wijze van proef starten we op donderdag 13 december en zullen we ook op 20 december dit herhalen. Vervolgens gaan we kijken hoeveel animo hiervoor is om dit structureel elke week aan te bieden. De kosten die gemaakt worden zijn in eerste instantie voor Sietze en de ‘Noorderboog’ en zij zien het eerst als een stuk promotie. De boodschappenservice is dus gratis.
Wanneer: Donderdag 13 december
Vertrek: 10:00 uur
Opstappen: bij ingang van het Vonder
Wilt u gebruik maken van de Coop Boodschappen bus of wilt u meer weten over dit initiatief? Neem dan contact op met: John Duivestijn of Sietze Koetsier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.