De Dissel Groep 8 Drents Kampioen Trefbal

Het trefbal team van groep 8 van basisschool De Dissel Ruinerwold heeft zich prima geweerd op het provinciale trefbal kampioenschap van Drenthe. Op donderdag 29 december werd in de Esdalhal te Emmen gestreden tegen teams uit de gemeente Westerveld, Meppel, Hoogeveen, Emmen en Noordenveld. Na drie gewonnen wedstrijden in de poule was al de halve finale bereikt.

Ook de laatste poule wedstrijd werd gewonnen waarmee zelfs de 1e plaats in de poule werd behaald. In de halve finale werd gespeeld tegen Meppel 1 van de Anne Frank School. Na een spannende eerste set werd deze uiteindelijk toch gewonnen. Daarna werden de Meppelers nog een keer allemaal afgegooid waarna de finale niet meer in gevaar kwam. De derde set werd op tijd een onbeslist wat uiteindelijk in een 7-1 overwinning resulteerde.

Aangezien in de andere halve finale Emmen 1 wist te winnen, moest de finale gespeeld worden tegen De Dossels (uit Barger Oosterveld) waar de eerste wedstrijd in de poule van was gewonnen. Maar resultaten uit het verleden geven geen zekerheid.

Dat bleek in de finale ook. Wat een spanning. Na lang heen en weer gegooid en geloop was het tenslotte De Dissel wat in staat was om alle tegenstanders wist af te gooien. In de resterende tijd wist Emmen niet meer alle Dissel spelers en speelster af te gooien en was de Drentse titel binnen voor de Ruinerwoldse toppers.