De onzichtbare schade die wordt aangericht door verwerkte etenswaren

Wat betekenen al die E-nummers achterop de verpakking van voedsel uit de supermarkt? Over het algemeen zijn het allerlei chemische verbindingen die ervoor zorgen dat het eten langer houdbaar is, er lekkerder uitziet of meer smaak heeft. Maar erg gezond zijn ze niet. Naar de precieze uitwerking wordt veel wetenschappelijk onderzoek gedaan. Maar ondertussen zitten ze nog wel steeds in onze etenswaren. Een kwalijke zaak waar veel te weinig aandacht voor is. Want hoewel nog veel onbekend is, weten we wel dat veel E-nummers op de lange termijn schade aanrichten. De enige oplossing voor dit probleem lijkt op het moment meer bewustwording te zijn. Aangezien het er niet op lijkt dat de overheid in de nabije toekomst maatregelen gaat nemen.

In deze producten zitten uitzonderlijk veel schadelijke deeltjes
E-nummer zijn over het algemeen conserveringsmiddelen, kleurstoffen en smaakversterkers. In een product dat voorbewerkt is zitten over het algemeen de meeste van deze deeltjes. Denk bijvoorbeeld aan magnetronmaaltijden, diepvriespizza’s, kruidenmixen voor saus en kant-en-klare soepen. Om je gezondheid te bevorderen is het verstandig om dergelijke producten niet te eten. Want de grote hoeveelheden E-nummers zijn door het lichaam vaak lastig te verwerken.

Je organen draaien overuren om de gifstoffen weg te werken
In principe is je lichaam een zeer flexibele en krachtige machine met talloze functies. Maar er zitten natuurlijk wel grenzen aan. Normaal gesproken zijn er allerlei mechanismen die voedingstoffen scheiden van giftige deeltjes. Maar wanneer de hoeveelheden te groot worden ontstaat er uiteindelijk een opstapeling. Helaas heeft dat vaak tot gevolg dat je lichaam nog minder goed in staat is om afvalstoffen af te scheiden. Je doet hier iets aan door zoveel mogelijk voor biologische producten te kiezen. Kook bovendien je gerechten zelf en koop geen kant-en-klaar maaltijden. Het kost wellicht wat meer tijd, maar de positieve uitwerking op je gezondheid is vele malen meer waard.

Een snelle boost om het overschot weg te werken
Gelukkig zijn er meerdere wegen die je helpen om je gezondheid te bevorderen. Een erg effectieve is het volgen van een detox kuur. Je eet tijdens een periode van een paar dagen niets anders dan speciaal samengestelde sappen. Daar zitten louter gezonde ingrediënten in. Bovendien ondersteunen ze je lichaam om schadelijke stoffen af te breken en af te voeren. Hierdoor werk je de opstapeling weg en kan het lichaam zich herstellen. In een paar dagen krijgt je gezondheid een enorme boost en dat merk je waarschijnlijk direct.