Tweelingzussen Hennie Mulder en Hillie Kleis vieren samen 86e verjaardag

De tweelingzussen Hennie Mulder en Hillie Kleis vieren vandaag samen hun 86ste verjaardag.

Geboren in Uffelte op 21 maart 1936, wogen ze bij de geboorte samen slechts 6 pond en werden groot gebracht met hulp van de melk van de witte geit. Dat de genen van deze eeneiige tweeling sterk zijn mag duidelijk zijn.  86 jaar lang vierden ze al samen hun verjaardagen,  zagen ze elkaar elke dag of belden ze elkaar.

Op 14 jarige leeftijd verhuisden ze naar Ruinerwold om daar te gaan werken bij een boer. Werden allebei verliefd op een Ruinerwoldse man en gingen na hun huwelijk beide in Ruinerwold wonen.

Ze kregen alle twee drie kinderen en deelden dagelijks lief en leed. Elke week samen op de fiets naar Meppel om boodschappen te halen en samen te winkelen voor nieuwe (dezelfde) kleding. En als ze al een keer los van elkaar kleding kochten, bleek later dat ze toch hetzelfde hadden gekocht.

Als de een ziek was, voelde de ander zich ook niet lekker. Ze delen het liefst alles, dragen dezelfde kleding en hebben in al die jaren nog nooit ruzie gehad. En als ze al ruzie hadden was dat samen tegen broer of zus.

Helaas laat de gezondheid hen nu soms in de steek, maar bellen doen ze nog elke dag en gelukkig kunnen ze vandaag ook weer samen hun verjaardag vieren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.