De visie van Smit

imageWeet u het nog? Dit is nog niet zo lang geleden toen zag Nederland er zo uit. Er kwam kabeltv. Nee hoor, ik doe niet mee. Mien antenne dut het nog best. Maar toen ging hij toch stuk na een tijdje. Nou Mina zult wij toch maar mit doen op de kabeltelevisie. Bellen… ja met de Rendo, ja mit De keerl van Mina Ik wil toch graag mee doen mit de kabeltelevisie. O dat kan hoor. Hou er rekening mee dat u dan wel 400 gulden aansluitkosten moet betalen. Hè zoeveule, ja meneer toen we het hebben aangelegd had u gratis mee kunnen doen, maar ja toen had u geen belangstelling. Strekking van het verhaal is.

Elk huis krijgt een glasvezel aansluiting ooit
Net als een waterleiding,stroom, de Riolering telefoon, en een aardgas laansluiting. En geloof mij, toen dat er kwam, was er de zelfde discussie als nu. En uiteindelijk hebben we gewoon water, gas, stroom, riolering, telefoon en kabeltelevisie in elk huis gekregen.Dus het komt er toch. Dan gelijk maar.
En nu hebben bewoners die buiten de bebouwde kom wonen ook de kans. Wat bij de andere voorzieningen soms jaren heeft geduurd. En ik weet dat er bv. aan de Wolddijk nog steeds geen kabel tv ligt.

Geen zin in al die rommel? Nee, ik ook niet, maar ach dat is een dag en dan is het klaar. Dat hadden ze vroeger met de waterleiding enz. ook niet. Maar ze hebben allemaal de rommel gehad. En wat was mijn Opoe blij dat ze op het knopje konden drukken en het licht ging aan. Dat was toch 100 keer beter als dat gestinkt met de petroleum lamp.
Succes met uw keuze.
Henk Smit

3 gedachten over “De visie van Smit

 • 1 mei 2016 om 20:58
  Permalink

  Een oud gezegde en die heel vaak waar was is het volgende. Stil staan is achteruit gaan.

  Beantwoorden
  • 2 mei 2016 om 09:24
   Permalink

   Ie kriegt vaker spiet van het niet doen, dan van het wel doen.

   Beantwoorden
 • 3 mei 2016 om 23:36
  Permalink

  Angst is maar voor even en spiet is veur altied….

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.