De Wolden gaat digitaal met de afvalkalender

Vanaf januari 2017 gaat gemeente De Wolden de afvalkalender aanbieden via de AfvalWijzer app. Inwoners krijgen geen papieren kalender meer thuis gestuurd met daarop de inzamelmogelijkheden, maar kunnen de nieuwe kalender downloaden via de website of bekijken via de app AfvalWijzer.
Digitale kalender
De samenleving is grotendeels gedigitaliseerd. Steeds meer mensen maken ook gebruik van digitale middelen en ze verwachten dit ook van de gemeente. De gemeente maakt nu een stap in deze digitale dienstverlening door de afvalkalender digitaal aan te bieden. Zo krijgen inwoners een gepersonaliseerde afvalkalender en kan de gemeente meer maatwerk bieden voor de inwoners.

AfvalWijzer
Via dewolden.nl/afval, of via de app van de AfvalWijzer (gratis te downloaden via de app stores van Apple, Android en Windows) kunnen inwoners direct inloggen met postcode en huisnummer. Zij vinden dan alleen nog maar inzameldata relevant voor het eigen adres, er hoeft niet meer gezocht te worden in de verschillende afvalroutes van de gemeente. Via de app kunnen ook notificaties ingesteld worden, zo kunnen inwoners een bericht krijgen op hun smartphone of tablet de avond voordat er een inzameling is of op de ochtend van de afvalinzameling.

Wijzigingen in routes
In januari 2017 wijzigen de inzameldagen van drie van de huidige afvalroutes:
•Route 3: restafval gaat van donderdag naar woensdag
•Route 4: restafval gaat van vrijdag naar woensdag
•Route 8: restafval gaat van vrijdag naar woensdag

Papieren kalender aanvragen
Naast de digitale afvalkalender blijft de mogelijkheid voor iedereen om een papieren afvalkalender in huis te hebben. Via dewolden.nl/afval kunnen inwoners inloggen met postcode en huisnummer waarna er de mogelijkheid is om een pdf te printen met daarop een jaarkalender. Ook kunnen inwoners bij de gemeente terecht om een papieren jaarkalender aan te vragen. Dit kan via het algemene telefoonnummer 14 0528 of via de bestelbon die eind december en begin januari in De Wolder Courant geplaatst wordt. De gemeente stuurt deze dan zo snel mogelijk op.