De Wolden wil weten hoe veilig inwoners zich voelen

Onder inwoners van De Wolden wordt de komende maand een Veiligheidsmonitor uitgevoerd. De veiligheidsmonitor is een onderzoek naar de veiligheidsbeleving van inwoners. Centraal staat de vraag, hoe veilig voelen inwoners van De Wolden zich? De uitkomsten van het onderzoek worden gebruikt voor het opstellen van nieuw integraal veiligheidsbeleid. Bijna duizend inwoners wordt gevraagd mee te werken aan dit onderzoek. Zij krijgen half augustus een vragenlijst toegestuurd. De resultaten van dit onderzoek worden in het voorjaar van 2014 verwacht.

De veiligheidsmonitor is een onderdeel van een bredere veiligheidsanalyse. Deze analyse beschrijft hoe veilig inwoners zich voelen in De Wolden en de feitelijke veiligheid. In 2014 wordt gestart met het ontwikkelen van nieuw integraal veiligheidsbeleid. De veiligheidsanalyse moet inzichtelijk maken welke thema’s binnen dit beleid moeten worden opgepakt. In 2009 werd in De Wolden ook een veiligheidsmonitor uitgevoerd en een veiligheidsanalyse opgesteld.

Burgemeester Roger de Groot: “De Wolden behoort tot één van de veiligste gemeenten van Nederland. In 2009 werd door onze inwoners de veiligheid met een 7,5 gewaardeerd. Met het opstellen van een nieuwe veiligheidsanalyse willen we weten of dat nog zo is en welke veiligheidsthema’s de komende vier jaar prioriteit moeten krijgen.”

Voor het eerst wordt er tegelijk in alle twaalf Drentse gemeenten een veiligheidsmonitor uitgevoerd. Door in Drenthe met één onderzoeksmethode en vragenlijst te werken kunnen de resultaten met elkaar vergeleken worden. Daarnaast levert het een regionaal beeld op van de veiligheidsbeleving van inwoners.

Deelnemers aan het onderzoek krijgen per post een uitnodiging om de vragenlijst van de Veiligheidsmonitor in te vullen. De Groot: “Ik hoop dat wie een vragenlijst ontvangt, ook meedoet met het onderzoek. Hoe hoger de deelname, hoe beter het beeld van de veiligheidssituatie in onze gemeente.”

Meer informatie over de Veiligheidsmonitor vindt u op www.veiligheidsmonitor.nl.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.