Derde puntendeling op rij voor Ruinerwold

Zondag 25 maart 2012 Smilde ‘94 – Ruinerwold

Ruinerwold nam direct het initiatief in het duel tegen Smilde maar het was de thuisploeg die al na 3 minuten de leiding nam toen de Ruinewold-defensie niet adequaat ingreep en de spits de bal kon controleren en onhoudbaar voor keeper Mathieu Keizer in het doel prikte.

Ruinerwold hield vervolgens het initiatief maar wist de kansen niet te verzilveren. Schoten van Rik de Wit, via de lat over en van Kevin Loof in het zijnet waren onvoldoende om tot doelpunt gepromoveerd te worden. In de 30e minuut kreeg Marcus Koetsier een uitstekende kans om de gelijke stand op het bord te brengen, maar zijn inzet werd door de keeper gestopt. M.n. in de eerste helft was de doelman van Smilde een sta in de weg voor Ruinerwold. Na 35 minuten spelen moest Smilde met 10 man verder toen de scheidsrechter een speler van Smilde uit het veld stuurde na een overtreding op Mark de Leeuw. Meer dan een buitenspeldoelpunt was er in het eerste bedrijf niet te melden.

In de tweede helft had Ruinerwold een duidelijk veldoverwicht en dat resulteerde in de 10e minuut na rust in de gelijkmaker: een goede combinatie tussen Jeroen Bakker en Kevin Loof bracht de bal bij Jeroen van den Berg die van dichtbij kon binnenschieten. Ruinerwold kreeg meer kansen o.a. door Jeroen Bakker (net naast), Mark Brinkman (naast gekopt) en nog een kans voor Jeroen van den Berg, maar ook deze verdween naast het doel van Smilde ’94. Smilde wist zich door counters ook kansen te creëren en doelman Mathieu Keizer moest achter elkaar 2 pogingen van Smilde keren. IN de 75e minuut kwam de verdiende voorsprong voor Ruinerwold toch op het scorebord: een vrije trap van Mark de Leeuw werd door Marcus Koetsier fraai ingeschoten (1 – 2).
Ruinerwold kreeg nog meer kansen: via Sander van Berkum en Mark Brinkman maar deze werden niet benut. Het was Smilde dat nog een gelijkspel uit het vuur wist te slepen door vanuit een counter te scoren; de defensie van Ruinerwold ging hierbij niet helemaal vrijuit. In blessuretijd kreeg Ruinerwold door Marcus Koetsier nog de kans om de overwinning te grijpen maar zijn schot ging naast de goal van Smilde’94. Ook Smilde kreeg nog een kans maar het schot werd op de lijn gekeerd.
Eindstand 2 – 2.

Opstelling Ruinerwold:
Doel: Mathieu Keizer
Verdediging: Rik de Wit, Mark Brinkman, Ewout Kleene, Alex van der Sterre
Middenveld: Sander van Berkum, Mark de Leeuw, Jeroen Bakker, Kevin Loof
Aanval: Marcus Koetsier, Jeroen van der Berg

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.