DeWoldenvervoert jou!

Heb jij wel eens vervoer nodig en kun je niet altijd een beroep doen op jouw omgeving? Ook als je graag je steentje wil bijdragen en vrijwillig chauffeur wil zijn, dan heeft Dorpsbelangen een tip voor jou! DeWoldenvervoert! 

DeWoldenvervoert wil een bijdrage leveren aan het voorkomen van eenzaamheid door betaalbaar vervoer aan te bieden aan mensen die dat nodig hebben. Zij doen dit met enthousiaste vrijwilligers die jou in hun eigen auto naar jouw bestemming rijden.

Voor wie?
Voor iedereen in gemeente De Wolden die geen gebruik kan maken van het openbaar vervoer en ook niet altijd een beroep kan doen op familie, vrienden of buren maar er wél af en toe eens uit wil.

Waarheen?
Familiebezoek, bezoek aan een arts of het ziekenhuis, een boodschap doen of gewoon een keertje uit: het kan allemaal. Waarheen en wanneer je maar wilt.

Wat kost het?
Behulpzame vrijwilligers berekenen alleen een onkostenvergoeding:
– 0,25 per kilometer plus 2,50 voorrijkosten (minimum 5,00)
– gratis een half uur wachten voor de terugrit
– het meenemen van één eigen begeleider is gratis
De telefonist van DeWoldenvervoert rekent de kosten van de rit graag voor je uit.

Hoe werkt het?
Je belt DeWoldenvervoert twee werkdagen van tevoren voor een ritaanvraag. Zij plannen die dan in en laten jou weten welke chauffeur je hoe laat komt ophalen. De chauffeur helpt jou met in- en uitstappen en begeleidt jou tot je familie, de wachtkamer, de winkel, enz.

Bel DeWoldenvervoert op 0528 -745615 (op werkdagen tussen 13 – 17 uur)
Zie ook www.dewoldenvervoert.nl

Wat is DeWoldenvervoert?
Het is een vrijwilligersorganisatie die jou graag helpt om bezoekjes mogelijk te maken. Hun vrijwilligers rijden met hun eigen auto en rekenen de kosten na de rit meteen contant met je af. Uw gemeente vergoedt de kosten van de organisatie.

Wilt u DeWoldenvervoert helpen? Graag!
Vrijwillige chauffeur of coördinator worden? Zie bij Vrijwilligers voor de mogelijkheden.

Dorpsbelangen Ruinerwold/Berghuizen

Volg Dorpsbelangen ook op Facebook en Twitter. Wil je lid worden (4,50 per jaar) van Dorpsbelangen of heb je een vraag, mail dan naar info@dbvruinerwoldberghuizen.nl.

 

Dorpsbelangen

Bestuurslid van Dorpsbelangen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.