Dierenverzekering

Bent u met fronsende wenkbrauwen aan het nadenken of u wel of niet een dierenverzekering moet afsluiten? Stop er maar mee, en ga gewoon op zoek naar een goede dierenverzekering. Als u zich afvraagt wat een dierenverzekering is dan kunt u dit het beste vergelijken met een zorgverzekering zoals we die voor mensen kennen. Daarop voortbordurend en letterlijk gesproken is de betekenis van een dierenverzekering een ziektekostenverzekering, maar dan voor je lieve viervoeter.

Goed nieuws voor hondenbezitters met een relatief laag inkomen. Een dierenverzekering is al voor een relatief laag maandbedrag af te sluiten. De kosten voor een dierenverzekering is iets dat mede afhankelijk is van het hondenras dat u in huis heeft. Met die informatie in uw achterhoofd gaat u gericht op zoek naar een passende dierenverzekering voor uw kwispelaar. En doe dat toch echt zodat u niet voor verrassingen komt te staan. Even voor de goede orde, we hebben het dan over vervelende verrassingen zoals incidentele en vooral onverwachte kosten waar je echt niet op zit te wachten.

Tegenwoordig is een dierenverzekering met een paar makkelijke stappen online via het internet af te sluiten. Juist ja, ook voor u! Heeft u eenmaal de laatste stappen voltooid dan mag u als hondenliefhebber een glimlach tevoorschijn toveren, het is tenslotte gelukt! Vanaf dat moment gaat uw kwispelend en goedgemutste ‘vlerk’ op vier pootjes als verzekerd dier door het leven. Zo ontzettend fijn want u heeft geen zorgen meer in huis als er eens een robuuste actie door uw hond wordt uitgehaald. Lopen jullie op straat en gedraagt uw jonge hond zich als een echte straat belhamel met alle gevolgen van dien, kan er gewoon een ongelukje gebeuren zonder dat het u een greep uit de portefeuille kost. Whihoe!

Maar wat zijn dan eigenlijk de kosten van een dierenverzekering? Nou, beste meneer of mevrouw de vriendelijke hondenbezitter, de kosten zijn er mede afhankelijk van welk type dierenverzekering u kiest. Start bijvoorbeeld met een goedkope verzekering, en stel later aanvullende modules in. Het kan u een duit met centen besparen. Er is toch echt wel een verzekering die de beste is? Nee! Elke hond heeft een dierenverzekering die het beste aansluit op zijn of haar eigen situatie. Daarop voortbordurend verdiep je jezelf in de te betalen premie, het eigen risico en het maximaal te betalen bedrag! Neem gerust de tijd en ga als een echte scherpschutter op zoek naar de juiste premie. Deze premie hangt mede af van het risico dat u zelf wilt nemen. Een risicovolle keuze zorgt in de regel voor een lage premie. Sommige bedrijven doen er zelfs een puppycursus als extraatje bij!

Het bedrag aan eigen risico kunt u ook naar uw eigen hand zetten. Deze kosten verschillen per aanbiedende bedrijven van dierenverzekeringen. Het eigen risico kan een vast bedrag per nota zijn, maar ook een percentage van een nota. Bij een lage rekening is een percentage vaak minder duur en bij een hoge nota is een vast bedrag alweer voordeliger. Er is trouwens een maximaal bedrag dat door de verzekeraar kan worden vergoed. Zodoende wordt er dus absoluut niet onbeperkt geld uitgekeerd als je eens een verzekering voor uw kwispelaar afsluit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.