Dijkhuizen is sierperen en hagen rijker!

boom 1Afgelopen woensdag was het nationale boomfeestdag. Langs Dijkhuizen, onze dorpskern in Ruinerwold, ging groep 8 van OBS De Dissel enthousiast met het planten van sierperen en hagen aan de slag. Wethouder Jan ten Kate, aannemer Roelofs, Groentotaal en de projectgroep hielpen daarbij.

De herinrichting van de dorpskern is een project voor en door de inwoners. Het planten van groen door basisschoolleerlingen sluit daar mooi bij aan. De achterliggende gedachte van de boomfeestdag is om jongeren kennis, inzicht en begrip voor bomen en natuur bij te brengen. Landschapsarchitect Peter de Boer heeft daar namens de projectgroep ‘Herinrichting Dijkhuizen’ een steentje aan bijgedragen.
boom 2
Op de vraag wat voor bomen er in het straatbeeld van Ruinerwold zouden passen hoefden de leerlingen niet lang na te denken; perenbomen! Peter: “Er is voor de sierpeer gekozen. Een boom die bloeit maar geen vruchten krijgt. Dikke wortels die de straatstenen omhoog duwen heeft deze boom niet. De sierperen zijn ondergronds verankerd, zodat ze niet scheef groeien.” Ook bomengranulaat mocht niet ontbreken: “Dit is een mengsel van stenen en lava die zorgen voor ondergrondse bewortelbare ruimte. De ruimte voor de wortels om voedingstoffen als water en zuurstof tot zich te nemen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.