Dijkhuizenrun 2023, de foto’s

Hierbij een link naar de foto’s van de Dijkhuizenrun van 2 september 2023. LINK  

Harm-Jan Martens, afkomstig uit Hoogeveen, heerste zaterdagavond tijdens de 33ste Dijkhuizenrun in Ruinerwold en claimde de overwinning in het hoofdnummer, de 10 kilometer, met overtuiging. De Hoogevener finishte bijna twee minuten eerder dan Johan Bloemert uit Staphorst, die de tweede plaats innam. Bij de vrouwen was Anna de Haan-Van der Breggen uit Meppel de absolute uitblinker, beter bekend als voormalig wielrenster Anna van der Breggen.

Op de 5 kilometer waren Leo Hassing uit IJhorst en Petra Hasper-ten Kate uit Meppel de snelsten. Loopgroep Ruinerwold ’88 (LGR’88) organiseerde deze traditionele Dijkhuizenrun op zaterdag 2 september 2023. De deelnemers begonnen hun race op Dijkhuizen, vervolgden hun route via Vorenwolde, De Kosterij en een stukje Mickelhorst naar de akkers waar aardappelen waren geplant.

Na het oversteken van een tijdelijke brug over de sloot en het bewandelen van een pad tussen de aardappelvelden, bereikten ze het schelpenpad langs de Kerkweg. Van daaruit ging het verder over de Buitenhuizerweg naar de Wold Aa, gevolgd door het schelpenpad richting de kerk. Achter de kerk langs en dan weer de Buitenhuizerweg op, die ze voor de tweede keer namen tot aan de bocht. Hier sloegen ze linksaf, om via het schelpenpad richting de sportvelden te lopen en over het dijkje tussen de ijsbaan en de voetbalvelden naar Dijkhuizen te gaan, waar de finish zich bevond, zoals altijd bij cafetaria ’t Wold.

De deelnemers aan de 5 kilometer legden dit parcours eenmaal af, terwijl de deelnemers aan de 10 kilometer het tweemaal deden. De G- en Framerun en de runs voor de jongeren gingen uitsluitend over Dijkhuizen.

De G- en Framerun begon om 17.00 uur. De jongeren van 4-9 jaar liepen de 1.000 meter om 17.30 uur en de jongeren van 10-13 jaar startten voor de 2.000 meter om 17.40 uur. De volwassenen startten voor de 5 en de 10 kilometer tegelijkertijd om 18.30 uur. Dijkhuizen was daarom tussen 16.30 en 20.30 uur gesloten voor alle verkeer, vanaf Vorenwolde tot iets voorbij de Buddingehof. Vanaf 19.10 uur was De Weijerd weer open voor verkeer.

Gedurende het evenement was de rest van het parcours ook afgesloten voor verkeer. Aanwonenden of bewoners van De Weijerd die tijdens de Dijkhuizenrun per auto van of naar huis moesten, konden begeleiding krijgen van verkeersregelaars indien nodig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.