Dijkhuizenrun komt er aan

Op zaterdag 5 september organiseert de Loopgroep Ruinerwold ’88 (LGR’88) voor de 27e keer de traditionele Dijkhuizenrun. De atleten zijn erg tevreden over het parcours van de laatste jaren. Met name het nieuwe paadje door de mais vinden ze erg leuk. Vandaar dat het parcours ongewijzigd is vergeleken met vorig jaar: een rondje “Om de kerk”.

De atleten starten op Dijkhuizen en lopen via Vorenwolde, De Kosterij en een stukje Mickelhorst naar het maisland. Via een tijdelijke brug over de sloot en een pad door het maisland komen ze op het schelpenpaadje langs de Kerkweg. Daarna via de Buitenhuizerweg naar de Wold Aa, waar ze het schelpenpad richting de kerk nemen. Dan achter de kerk langs naar de Buitenhuizerweg, die ze voor de tweede keer nemen tot de bocht. Hier slaan ze linksaf, om via het schelpenpad richting de sportvelden en over het dijkje tussen de ijsbaan en de voetbalvelden naar Dijkhuizen te lopen, waar de finish als vanouds bij cafetaria ’t Wold is.

De deelnemers aan de 5 kilometer lopen dit traject éénmaal, de 10 kilometer tweemaal. De 5 en de 10 kilometerwedstrijden starten gelijktijdig, om 18.30 uur. Vanaf 19.10 uur is De Weijerd weer open voor verkeer. Dijkhuizen is tussen 17.00 en 20.30 uur afgesloten voor alle verkeer, vanaf Vorenwolde tot iets voorbij de Buddingehof.

De jongeren lopen het oude parcours, dus een paar keer heen en weer op Dijkhuizen richting de Buddingehof. De start van de 1000 meter is om 17.30 uur en van de 2000 meter om 17.40 uur. Het parcours wordt gedurende het evenement afgesloten voor het verkeer. Als aanwonenden of bewoners van De Weijerd tijdens de Dijkhuizenrun noodzakelijkerwijs per auto van of naar huis moeten, kunnen zij hierin door de verkeersregelaars worden begeleid.

Wij verzoeken u om indien nodig van deze mogelijkheid gebruik te maken en de lopers vrije doorgang te verlenen. Ook verzoeken we u het parcours zoveel mogelijk autovrij te maken, zodat de atleten er veilig en ongehinderd een mooie wedstrijd van kunnen maken.

Wij danken u bij voorbaat voor uw medewerking en hopen dat uw belangstelling en enthousiasme zal bijdragen aan een spannende en plezierige wedstrijd.

Met vriendelijke groet,

het Dijkhuizenruncomité

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.