Dingen waarop je moet letten als je opslagboxen huurt

Zoals je waarschijnlijk weet, kan het huren van opslagboxen een mijnenveld zijn. Het gaat niet alleen om het vinden van een plek om je spullen op te slaan. Er zijn zoveel dingen waar je aan moet denken als je een contract tekent met een opslagbedrijf om een opslagbox te huren, dat het soms overweldigend kan zijn. Om te helpen, hebben we deze handige gids samengesteld die je zal helpen bij het vermijden van enkele valkuilen bij het huren van self-storage boxen. Of je nu gaat verhuizen of ergens overtollige spullen moet opslaan, het is de moeite waard om deze tips in gedachten te houden voordat je iets ondertekent – en vergeet niet de algemene voorwaarden te lezen!

Check the fine print
Zorg ervoor dat je de kleine lettertjes leest voordat je een contract tekent. Het is belangrijk dat je de exacte kosten en leveringsdata kent, evenals de periode waarvoor je tekent. je moet ook nagaan of de dozen eenmalig of retourneerbaar zijn, en weten wie de eigenaar is van de dozen wanneer het contract is afgelopen. Zorg ervoor dat je weet wat er gebeurt als er iets ontbreekt in je dozen wanneer ze aan je worden geretourneerd. Als dozen beschadigd of nat zijn, kan het zijn dat je moet betalen om ze te laten vervangen. Als je je zorgen maakt over ontbrekende voorwerpen, kun je het beste foto’s maken voordatje jouw dozen verstuurt, zodat je kunt bewijzen dat je bezittingen aanwezig zijn.

Vereisten voor opslagtemperatuur
De meeste opslagbedrijven houden hun units op de juiste temperatuur zodat je spullen niet beschadigd raken of gaan rotten. Maar dit betekent niet dat je er alles kunt opslaan. Zorg ervoor dat je weet wat voor soort spullen je in de opslagboxen kunt stoppen voordat je ze huurt. Het is het beste om geen voedsel in je opslagboxen op te slaan, omdat insecten en knaagdieren erin kunnen komen. Vermijd de opslag van iets bederfelijks, omdat dit ongedierte kan aantrekken. Hetzelfde geldt voor alles wat erg stoffig is. Andere dingen die je beter niet in je dozen kunt bewaren zijn brandbare stoffen, medicijnen en alles wat giftig kan zijn. Lees hier waarom Oomen de gemakkelijkste opslag aanbiedt.