Doelpuntenregen bij De Wolden-derby

Hoogeveen – Tweedeklasser Ruinerwold werd de grote winnaar in de De Wolden-derby tegen derdeklasser Ruinen. Ruinerwold kende geen genade.

De roodwitten zegevierden met maar liefst 7-0. Ruinen hield het 38 minuten goed vol, maar daarna drukte Ruinerwold het klassenverschil in duidelijke cijfers uit. Ewout Kleene was de gevierde man bij Ruinerwold, want hij nam vier treffers voor zijn rekening.

In het eerste kwartier moest de derby duidelijk nog op gang komen. Beide ploegen strooiden met foute passes, zodat het spel zich voornamelijk op het middenveld afspeelde. Na een kwartier kwam Ruinerwold beter in de wedstrijd en moest Ruinen steeds verder terug. De inleiding van het overwicht van Ruinerwold was de kans voor Mark Brinkman na een kwartier. Na een voorzet van Kevin Loof kopte Brinkman de bal tegen de lat. Daarna kwam de ploeg van trainer Hoekstra beter in de wedstrijd en startte beter te combineren.

image

Kunst en vliegwerk

De tweedeklasser liet soms fraaie combinaties zien, maar de afwerking bleef vooralsnog uit. Ruinen bleef soms met kunst en vliegwerk overeind en probeerde met lange ballen Jurgen Hoorn aan het werk te zetten, maar dat lukte zelden. Kansen voor Dyon van den Berg, Marcus Koetsier en Jeroen van den Berg zag Ruinen nog gemist worden, maar zeven minuten voor rust was doelman Koen Joosten een geslagen man. Jeroen van den Berg gaf een perfecte voorzet, waarna Ewout Kleene met een lobje knap Joosten verschalkte.

De voorsprong was verdiend en even later lag nummer twee al achter doelman Joosten. Opnieuw was het Ewout Kleene die doel trof, maar Joosten ging niet helemaal vrijuit bij de schuiver. Op slag van rust werd het nog erger voor Ruinen, want Jeroen van den Berg scoorde, die via de hak van een verdediger van Ruinen de bal enigszins fortuinlijk mee kreeg. In de rust wisselden beide ploegen hun doelman. Na de thee was Ruinerwold al snel dichtbij een vierde treffer, maar invaller Bert de Boer kopte van dichtbij over.

Ruinen begon de tweede helft goed en kreeg de eerste kans via Dennis Broekman, maar zijn inzet pakte Jemson van het Hoge. Na tien minuten zorgde Ewout Kleene aan de andere kant voor 4-0. Niet lang daarna moest Ruinen een vijfde treffer incasseren na een ouderwetse scrimmage. Eerst kopte Kevin Loof tegen de lat en werd een inzet geblokt, maar in derde instantie was doelman Rik Luning kansloos op het schot van Kevin Loof. Ruinen kwam beter in de wedstrijd en hield twintig minuten goed stand. Het kreeg zelf een niet te missen kans via Anthal Horlings, die na voorbereidend werk van

Niek Tissingh vlak voor het doel jammerlijk naast schoot. Ruinerwold zakte wat weg en werd lang niet meer echt gevaarlijk. Pas een kwartier voor tijd had Bart Herskamp de 6-0 op de schoen, maar voor een vrijwel leeg doel mikte hij over. Die kans gaf Ruinerwold weer wat meer spirit en vlak voor tijd werd het alsnog 6-0 door Tim Hogenhorst. Nadat Brian Heins de lat had geraakt kwam het slotakkoord op naam van hoofdrolspeler Ewout Kleene. Hij mocht het genoegen smaken de zevende treffer voor zijn ploeg te maken en daarmee completeerde hij zijn kwartet doelpunten van de wedstrijd.
Ruinerwold speelt zaterdag om de vijfde plaats tegen Hoogeveen zaterdag en Ruinen om de zevende plaats tegen Tiendeveen.

Ruinerwold-Ruinen 7-0 (3-0)
38. Ewout Kleene 1-0, 42. Ewout Kleene 2-0, 44. Jeroen van den Berg 3-0, 55. Ewout Kleene 4-0, 58. Kevin Loof 5-0, 79. Tim Hogenhorst 6-0, 90. Ewout Kleene 7-0. Scheidsrechter: Kremer.
Ruinerwold: Knol (46. Van het Hoge); Brinkman, Brand, Nijmeijer, Koetsier (46. de Boer), J. vd Berg (64. Hogenhorst), Heins, Loof, Kleene, Telkamp, D. vd Berg (64. Herskamp).
Ruinen: Joosten (46. Luning); van Bezoen, Pinxterhuis, J. Dietz, F. Tissingh, A. Dietz, Kreulen, N. Tissingh, Horlings, Broekman, Hoorn. Bron: hoogeveensche courant