Drents Vakantieorkest luidt de zomer in

Zeker 75 amateurmuzikanten verzamelen zich deze zomer vanaf 8 juli op de woensdagavond, voor de wekelijkse repetities van het eerste Drents Vakantieorkest. Het groot blaasorkest repeteert zeven weken onder leiding van dirigenten Sijtze van der Hoek en Hildo Flierman en doet daarbij drie locaties aan. De aftrap is bij AMDG in Beilen, daarna is het orkest te gast bij muziekvereniging ODO Odoorn en Semper Sereno Ruinerwold.

Dit projectorkest is een initiatief van cultureel ondernemer Jeannet Boverhof en muziekuitgeverij HalLeonard (voorheen de Haske). “De zomerstop van muziekverenigingen is niet voor elke amateurmuzikant een welkome vanzelfsprekendheid. Sommigen nemen op een ander moment vakantie, of gaan niet op vakantie”, licht Boverhof toe. Muzikanten die het leuk vinden om eens in een andere bezetting te spelen of andere muzikanten en dirigenten te leren kennen, schreven zich de afgelopen periode in voor deelname. De dirigenten selecteerden een setlist vanuit de nieuwste catalogus van betreffende muziekuitgeverij. “Het is een gevarieerd programma, met zowel licht-klassieke werken als bewerkingen van popsongs en andersoortige lichte muziek”, vertelt Boverhof. Het Drents Vakantieorkest repeteert achtereenvolgens in drie verschillende verenigingsgebouwen. Na de startbijeenkomst in clubgebouw De Notenkraker van AMDG Beilen, doen de muzikanten twee keer het Klankholt aan, het clubgebouw van ODO Odoorn om daarna voor drie avonden neer te strijken in de brede school van Ruinerwold waar muziekvereniging Semper Sereno thuisbasis heeft “Dit doen we om de muzikanten ook kennis te laten maken met verschillende Drentse verenigingen. Het is daarmee een rondreizend orkest.” De repetities zijn overigens gratis toegankelijk voor publiek.

Concerttournee
Het Drents Vakantieorkest sluit de zomer af met een concerttournee per touringcar, op zaterdag 22 augustus. Het project eindigt die dag met een podiumoptreden tijdens het Vliegerfeest in Emmen. Het Drents Vakantieorkest wordt mede mogelijk gemaakt door Buro Reprise en HalLeonard/DeHaske. Alle informatie staat vermeld op www.buroreprise.nl/zomerorkest/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.