kastelein touwtrekkenDe touwtrekkers van Ruinerwold die meedoen in de Noordelijke touwtrekcompetitie van de T.T.O Drenthe, zijn beland in een zeer belangrijke fase van de competitie. Deze competitie omvat een tiental wedstrijden tussen ploegen uit voornamelijk de Noordelijke Provincies. Zo doen uit onze regio bv. ploegen mee uit De Wijk, Wapse, Scheerwolde en dus ook 2 ploegen uit Ruinerwold.

Het eerste team uit Ruinerwold is de titelverdediger, en is er alles aangelegen om deze titel te prolongeren. De competitie is inmiddels al 6 wedstrijden onderweg en de ploeg uit Ruinerwold is bovenaan terug te vinden in de ranglijst. Maar wel exact punt gelijk met hun grootste concurrent uit Vriezenveen.

Nu tekent de ploeg uit Ruinerwold zelf voor de organisatie van de 7e wedstrijd uit de competitieronde gehouden op zaterdag 21 juli. Deze wedstrijd wordt georganiseerd op het terrein achter het welbekende café de Kastelein in Ruinerwold. Een echte thuiswedstrijd dus! Café de Kastelein, met uitbaters Henk, Klazien en Christiaan Westerbeek, is tevens al jaren trouwe sponsor van de beide teams en zodoende ook naamgever van de vereniging “TTV de Kastelein”. Al jaren traint de touwtrekvereniging op het stukje weiland achter het café, en houdt dus op deze zelfde locatie ook de wedstrijd. Op dit relatief kleine, maar bovenal gezellige terrein zullen zo’n 12 teams uitvechten wie de winnaar wordt van deze 7e wedstrijd uit de competitie.

Het is al jaren behoorlijke tweestrijd tussen de ploegen uit Ruinerwold en die uit Vriezenveen. De een afgelopen 5 jaren is de titel steeds verdeeld tussen deze 2 ploegen. De laatste twee jaar ging de titel naar Ruinerwold, en die hopen dus daar een 3e opeenvolgende jaar aan toe te kunnen voegen. Maar dat dit niet vanzelf zal gaan, blijkt dus wel uit de tussenstand.. exact in punten gelijk na zes rondes. De ploeg begon voortvarend aan de competitie en wist zelfs een kleine marge op te bouwen t.o.v. concurrenten. Maar door verschillende oorzaken is deze voorsprong inmiddels wat geslonken. Maar laten we ook vooral de andere ploegen niet vergeten. Menig team weet prima te presteren en regelmatig zijn er zeer spannende partijen te zien, waarbij vaak verrassende uitslagen zijn te zien. Ook het tweede team van TTV de Kastelein doet het prima, en staat op dit moment 4e in de tussenstand.
Mede bepalend op zo’n avond is de loting! Zo kan het zijn dat je bv. drie a vier wedstrijden achter elkaar tegen zeer zware tegenstanders moet trekken, terwijl je concurrent een relatief eenvoudiger programma heeft. Maar eenvoudig zal zo’n wedstrijdavond nooit zijn! Met zo’n 22 trekbeurten op één avond, wordt er dan ook veel gevraagd van de touwtrekkers. Er wordt zowel een beroep gedaan op explosiviteit, maar dus ook op duurvermogen. (een wedstrijd-avond van zo’n 22 trekbeurten, duurt van 20.00 uur tot ongeveer 22.30 uur) De beide ploegen uit Ruinerwold kunnen op deze avond dan ook zeker alle support gebruiken.

Misschien is dit eens een leuke gelegenheid om deze mooie touwtreksport eens van dicht bij te zien en te beleven! En laat je verrassen door deze veelzijdige teamsport bij uitstek! Graag tot zat. 21 juli. 20.00 uur achter café de Kastelein.