Duur puntverlies KIOS, kans op kampioenschap klein

KIOS 1, nog volop in de race voor het kampioenschap, moest vandaag aantreden tegen AKC uit Almelo. In de thuiswedstrijd wist de Ruinerwoldse ploeg AKC nog een punt af te snoepen. In deze zinderende wedstrijd, waarin AKC vanaf het begin het voortouw nam, werd toen met 24-24 gelijk gespeeld. Vandaag moest het anders, want om mee te blijven doen voor het kampioenschap, moet KIOS twee punten pakken. KIOS, met opnieuw Ronald Wagter in de basis voor Luco Zantinge, en AKC bleken opnieuw erg aan elkaar gewaagd, de wedstrijd begon gelijk opgaand.

Na 11 minuten wist KIOS na een 3-2 achterstand een voorsprong te pakken (3-6). Maar al snel bleek dat twee heren bij AKC goed op schot waren en zij hielden AKC in de wedstrijd. Bij de tussenstand 7-8 liet KIOS het afweten, er werden vooral bij de dames verdedigend fouten gemaakt en AKC strafte dit af. Op deze manier wist AKC de achterstand om te bouwen in een voorsprong (10-8). Doordat ook de twee goed schietende heren bij AKC bleven scoren, kon KIOS niet dichterbij komen. Er werd gerust bij de stand 13-11.

Direct na rust wist Ronald Wagter deze achterstand te verkleinen (13-12), maar AKC deed gelijk wat terug. Met een tactische aanwijzing in de verdediging, hoopte Adri Kok één van de scorende heren van AKC meer naar de korf te dwingen. Dit werkte, maar zijn vakgenoot nam het scoren moeiteloos over. Ondertussen had AKC al laten zien over alle schijven te kunnen scoren. Via tussenstanden van 16-14 en 18-16 wist AKC uit te lopen naar 20-16. Aangezien er op dat moment nog 20 minuten te spelen waren, was er nog niks aan de hand. Maar dan zou KIOS wel mee moeten gaan scoren en verdedigend de zaken beter op orde moeten krijgen. Maar opnieuw liet AKC zien hoe makkelijk ze over alle schijven kunnen scoren en zo wisten ze voor het eerst in de wedstrijd op 5 punten verschil te komen (22-17). Coach Adri Kok bracht Luco Zantinge en Martijn Ziel in voor Ronald Wagter en Ernst Kuik en ook Janneke de Lange kwam binnen de lijnen voor Lotte Steenbergen. Met nog 10 minuten te spelen en de stand 27-21 leek de wedstrijd gespeeld. Toen begon KIOS beter te schieten. Waar eerder in de wedstrijd alles te kort was, werd nu wel gescoord. Het vele publiek wat met KIOS was meegekomen, kreeg weer hoop en ging achter hun ploeg staan. De achterstand werd binnen 5 minuten verkleind tot 27-24, met nog 5 minuten te spelen geen onoverbrugbare achterstand. Maar opnieuw kwam KIOS verdedigend te kort, twee doelpunten van AKC en het verschil was weer 5 (29-24). Maar KIOS bleef hoop houden en zette nog één keer aan. Opnieuw 3 doelpunten op rij, maar helaas tikte ook de tijd door. Met nog een halve minuut te spelen bracht invalster Janneke de Lange de stand op 29-27. Het slotakkoord was voor de topscoorder van AKC, hij bepaalde de eindstand op 30-27.

Een zeer teleurstellende nederlaag voor KIOS, want het kampioenschap lijkt hiermee erg ver weg. Koploper Rigtersbleek wist namelijk wel te winnen en komt hierdoor op 4 punten. Met nog 2 wedstrijden te gaan voor beide ploegen, kan Rigtersbleek volgende week al kampioen worden.

Scores: Jurgen Lucas 8x, Janita Zantinge 5x, Ronald Wagter 3x (2 strafworpen; 1x Judith Nijdam, 1x Ronald Wagter), Ernst Kuik 2x, Frank Wagter 2x, Judith Nijdam 2x, Lotte Steenbergen 2x (waarvan 1 strafworp Miriam Schra), Janneke de Lange 2x en Miriam Schra 1x.

KIOS 2 is daarentegen nog wel volop in de race voor het kampioenschap. Hoewel gelijk werd gespeeld tegen AKC 3, is KIOS 2 volgende week bij winst kampioen.

Zowel KIOS 1 als KIOS 2 spelen volgende week thuis tegen SIOS. Deze wedstrijden worden gespeeld om 13.40 uur en 15.00 uur.