Een 7,7 voor de veiligheid in De Wolden

Inwoners van De Wolden waarderen de veiligheid in de gemeente met een 7,7. Dat blijkt uit een recent uitgevoerde veiligheidsanalyse. De Wolden is een veilige gemeente, wel zijn er een aantal aandachtspunten. Het gaat dan onder andere om de brandveiligheid in het buitengebied, de aangiftebereidheid van inwoners en het alcoholgebruik in de gemeente. Door ontwikkelingen in de zorgsector blijven inwoners langer thuis wonen ook dit vraagt om aandacht op het gebied van veiligheid.

De veiligheidsanalyse vormt de basis voor nieuw integraal veiligheidsbeleid. Doordat de analyse in beeld brengt hoe het gesteld is met de veiligheid in De Wolden kan er gericht beleid ontwikkeld worden op de aandachtspunten. Dit beleid wordt de komende maanden ontwikkeld en eind van dit jaar aan de gemeenteraad ter vaststelling aangeboden. Burgemeester Roger de Groot: “De Wolden is al jaren een veilige gemeente. Gelukkig ervaren inwoners dat ook. Ik ben blij met de 7,7 waarmee inwoners de veiligheid waarderen. Toch zijn er wel enkele aandachtspunten. Inwoners ervaren wel eens overlast van iets of voelen zich ergens onveilig door.” Op basis van de analyse en dat wat inwoners ervaren gaat de gemeente samen met onder andere politie, brandweer en justitie op lokaal niveau gericht beleid voeren.

In 2009 werd er ook een veiligheidsanalyse uitgevoerd. Toen beoordeelden inwoners de veiligheid met gemiddeld een 7,5. Daarop volgde het integraal veiligheidsbeleid 2010 – 2015. Dit beleid heeft er onder andere in geresulteerd dat in De Wolden buurtbemiddeling is ingevoerd, dat er handhaving in de openbare ruimte is en dat er meer aandacht is voor veiligheid bij evenementen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.