Een lekkere overwinning voor KIOS

Zaterdagavond stonden De Waterpoort en KIOS in de sporthal van Sneek tegenover elkaar. Het is voor de tweede keer dat beide ploegen elkaar ontmoeten dit zaalseizoen. 19 november jl. won KIOS is eigen huis met 35-26 van de Sneekers. Een doelpuntrijk festijn wat wellicht een voorbode is voor deze wedstrijd.

De Waterpoort moest het doen zonder hun topschutter Martijn Barendsen. Hij zat geschorst aan de kant. Dat neemt natuurlijk niet weg dat dit voor KIOS dan een eenvoudige wedstrijd maakt. Want vanaf het begin was duidelijk dat De Waterpoort zijn huid duur zou gaan verkopen vandaag aan KIOS. Het begon sterk en binnen 4 minuten keek KIOS tegen een 2-0 achterstand aan. De thuisploeg pakte veel rebounds en kon te gemakkelijk aanleggen. Het kon hierdoor na 6 minuten al uitlopen naar 4-1. Voor KIOS was dit het moment om orde op zaken te stellen. Het scherpte de verdediging aan door beter voor te verdedigen. Hierdoor werd de druk op de schutters van De Waterpoort groter. Daarnaast ging het tempo in de aanval omhoog en werd de rebound sterker neergezet. KIOS kwam in de ‘flow’ en boog de achterstand om naar een 4-6 voorsprong in een tijdsbestek van 4 minuten. De Eismann/Ensing equipe probeerde door te stoten en al vroegtijdig de thuisploeg op de knieën te krijgen, maar dit lukte niet. De Waterpoort bleef mee scoren en dit maakte de wedstrijd erg attractief. Tussenstanden van 6-8, 7-9 en 9-11 geven aan dat de scores over en weer verliepen. 5 minuten voor rust kon De Waterpoort het niet meer belopen, hierdoor zag KIOS zijn kans schoon om het gat te vergroten. Met scores van Ernst Kuik, Luco Zantinge, Daniek van der Wal en Martijn Ziel werd de marge op 6 gezet met de ruststand van 11-17.

Een goede sprint van de ploeg van Rob Verra, maar hij attendeerde erop dat we goed de kleedkamer uit moesten komen om de marge te behouden en dat het dan mogelijk is om de wedstrijd vroegtijdig uit te spelen.
Hier gaf zijn ploeg gehoor aan. Ondanks dat de thuisploeg wel de score opende in de tweede helft, zorgden Daniek van der Wal, Rogier Nijdam en Ineke Slomp ervoor dat het verschil op liep naar 9 doelpunten met de stand 12-21. KIOS bleef met tempo korfballen en hierdoor was het bij machte om De Waterpoort geen illusie meer te geven op een overwinning of comeback. Wederom ging het in het middelste gedeelte van de helft de scores over en weer. Met scores van Janita Zantinge, Rogier Nijdam, Martijn Ziel en Marlissa Noord op de standen 15-22, 18-25 en 19-28 hadden alle basisspelers meerdere doelpunten gemaakt. Trainer Rob Verra zag hierdoor zijn kans schoon om Patrick Roelevink en Janneke de Lange in te laten vallen voor de goed spelende Ernst Kuik en Janita Zantinge. Met hun inbreng stootte KIOS door de 30 doelpunten grens heen en kon de wedstrijd, zoals in de rust van verteld door Rob Verra, lekker uitspelen. Het bleef tempo houden en verdedigend scherp spelen. Hierdoor kon het de vervelende nasmaak van de vorige wedstrijd, waarin het nipt won van hekkensluiter ADOS (21-22), wegspoelen en werken aan het vertrouwen. De wedstrijd eindigde in een 24-35 overwinning voor de Spekbraanders.

Scores: Rogier Nijdam 10x, Daniek van der Wal 7x, Luco Zantinge en Martijn Ziel beide 4x, Ernst Kuik en Ineke Slomp beide 3x, Janita Zantinge en Marlissa Noord beide 2x