Eerste duel Ruinerwold nacompetie eindigt in gelijkspel

Donderdag 17 mei 2012 St. Annaparochie – Ruinerwold

De thuisploeg kwam verrassend uit de startblokken, want voordat Ruinerwold doorhad dat de wedstrijd al begonnen was stond het al 1 – 0 voor St. Annaparochie. Maar Ruinerwold herstelde zich goed en trok vrolijk ten aanval. Jeroen Bakker schoot in de 8e min net over en even later moest de doelman van St. Anne handelend optreden toen Marcus Koetsier voor hem verscheen. Ook Rik de Wit kreeg een goede kans na een actie van Jeroen Bakker. Ruinerwold kreeg een veldoverwicht terwijl St. Annaparochie alleen nog gevaarlijk werd d.m.v. counters. Na een half uur spelen kwam Ruinerwold verdiend op gelijke hoogte. Marcus Koetsier werd met de rug naar de goal aangespeeld, draaide goed weg van zijn tegenstander en schoot onberispelijk binnen (1 – 1).

Direct daarna bediende Marcus Koetsier zijn collega in de aanval Jeroen van den Berg twee keer: bij de eerste ging zijn volley ging naast en bij de tweede kans kopte hij de voorzet van Marcus Koetsier naast het doel. Het spitsenduo kreeg voor de pauze nog twee goede kansen. Jeroen van den Berg schoot na een goede combinatie over en Marcus Koetsier kopte een voorzet van dezelfde Jeroen van de Berg naast het doel van St. Annaparochie.
In de tweede helft ging Ruinerwold goed door en in de 49e min. schoot Jeroen Bakker na een goede aanval over rechts net over. Vijf minuten later deponeerde Wietse Wagenaar een afvallende bal uit een hoekschop voor de voeten van Jeroen van den Berg, maar zijn schot ging via de lat over. Direct daarna verscheen Marcus Koetsier alleen voor de keeper van St. Annaparochie maar de doelman wist een doelpunt te voorkomen. Maar ook St. Annaparochie kreeg in de tweede helft kansen. Mathieu Keizer moest in de 60 min. handelend optreden om een doelpunt te voorkomen en even later ging een inzet rakelings voorlangs.
St. Annaparochie kreeg twee corners die direct gevaar opleverden voor Ruinerwold maar gescoord werd er niet. Ook Ruinerwold kreeg een levensgrote kans uit een hoekschop maar de kopbal van Mark Brinkman werd door een verdediger van de lijn gehaald en een voorzet van Wietse Wagenaar werd door Ewout Kleene over het vijandelijke doel gekopt. In de 85e min was het Sander van Berkum die twee kansen kreeg in één ademtocht maar ook hier kwam de doelman als overwinnaar uit de strijd. St. Annaparochie kreeg ook kans op de volle winst maar gelukkig voor Ruinerwold verdween de bal naast het doel. In blessuretijd ondernam Ewout Kleene nog goede actie door vanuit de verdediging op te stomen maar helaas zonder resultaat.
Eindstand dus 1 – 1. Ruinerwold krijgt a.s. zondag de kans zich te plaatsen voor de volgende ronde van de nacompetitie. Aanvang 20.00 uur op het sportpark in Ruinerwold.

Doel: Mathieu Keizer
Verdediging: Rik de Wit, Mark Brinkman , Ewout Kleene, René van Oost.
Middenveld:,Sander van Berkum, Mark de Leeuw, Jeroen Bakker, (89e min. Reinout Stevens), Wietse Wagenaar