Eerste Oliebollentoernooi VV Ruinerwold daverend succes!

Op zaterdag 29 december is het eerste oliebollentoernooi van Voetbal Verening Ruinerwold van gespeeld. Een toernooi waarvoor leden zich zowel als duo als individuele deelnemer in konden schrijven. Een lid van de vereniging mocht zich ook met een introducé aanmelden. De deelnemers waren door de organisatie zo eerlijk mogelijk verdeeld in 8 mixteams met jeugd en senioren en de teams waren vernoemd naar bekende buitenlandse topteams. Stipt om 8.30 uur kwamen de gelegenheidsteams van Barcelona en Dortmund in actie om de eerste wedstrijd te spelen.

En vele wedstrijden volgden. Er werd eerst in 2 groepen van 4 teams een aantal groepswedstrijden afgewerkt en daarna werd er in kruisfinales om de wisselbeker gestreden. De één had geluk, de ander maakte een keer een misser. Maar over het algemeen lag het niveau van de teams dicht bij elkaar. In de groepswedstrijden bewaakten de senioren vaak het doel, waarop de jeugd de kans kreeg om meters te maken. Maar toen de finales in zicht kwamen sloegen de senioren ook gretig toe. Het was een gezellige ochtend waarbij het verenigingsgevoel en het samenwerken tussen jong en oud de boventoon voerden. Er werden kansen gecreëerd én complimenten aan elkaar uitgedeeld. De sfeer was uitermate sportief.
Er werd enthousiast aangemoedigd door het massaal toegestroomde publiek. Ook teamleden moedigden zowel elkaar als leden van de tegenpartij van harte aan. De komst van het publiek werd ruim beloond met verschillende legendarische acties van clubleden. Het was zelfs doodstil tijdens de penalty’s van Porto tegen Manchester City waarbij zij streden om de 7e en 8e plek. Maar bij iedere goal klonk er een luid gejuich vanaf de tribune.

Gelukkig verliep de ochtend heel wat rustiger voor de medewerkers van de EHBO.
Aan het eind van de ochtend was het uiteindelijk het team van Real Madrid die na een spetterende finalewedstrijd tegen Juventus, door bestuurslid Martin Herskamp als grote winnaar naar voren werd geroepen. De felbegeerde wisselbeker met de grote oren werd met een grote glimlach in ontvangst genomen door de jongste deelnemer Siem Jacobs, terwijl zijn teamgenoten met een tevreden glimlach toekeken.
De organisatie kijkt terug op een zeer geslaagd positief toernooi, waarvan een vervolg onvermijdelijk lijkt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.