Eerste overwinning voor Ruinerwold in 2e klasse

Na drie wedstrijden met goed voetbal maar geen punten moest er vandaag toch maar eens gewonnen worden. GAVC uit Grouw was de tegenstander en deze ploeg had met twee gelijke spelen 2 punten verzameld. In het begin was het even aftasten voor beide ploegen maar GAVC kwam fris uit de startblokken. De eerste kansen waren dan ook voor de bezoekers, eerst kwam doelman Matthieu Keizer in de problemen door een lastige terugspeelbal en even later wist hij door een goede redding een doelpunt te voorkomen. Toch was het Ruinerwold dat op voorsprong kwam, Jeroen Bakker loste een goed schot dat door de doelman werd losgelaten, Kevin van Dijk schoot binnen en tekende hiermee voor de 1 – 0.

Vanaf dat moment was het Ruinerwold dat de wedstrijd dicteerde en creëerde meer kansen. Sander van Berkum testte de doelman van de bezoekers en deze kon de bal nog net met de vingertoppen over de goal werken. Uit de toegekende corner kreeg Ruinerwold in een scrimmage meerdere kansen achter elkaar zonder dat dit uiteindelijk een doelpunt opleverde. Vlak voor rust kreeg Ruinerwold nog een aantal kansen via Jeroen van der Berg maar de keeper van GAVC redde fraai. Ook Marnix Brand kreeg nog een kans na een goede actie van Jeroen Bakker maar de bal ging via een verdediger naast het doel. In de blessuretijd van de eerste helft was het Ewout Kleene die de 2 – 0 liet aantekenen na een goede individuele actie.

In de tweede helft was het niveau beduiden minder. Ruinerwold gaf weinig weg en de bezoekers creëerden weinig. Waren er kansen voor de bezoekers dan stond doelman Matthieu Keizer op zijn post. Ruinerwold kreeg nog wel kansen via Mark Brinkman die de bal uit een hoekschop van Jeroen Bakker op de paal schoot. Dezelfde Jeroen Bakker kreeg nog een goede kans maar zijn inzet kon met moeite door de doelman worden gered. In de laatste minuut van de wedstrijd kwam er nog een dot van een kans na een goede actie van Ewout Kleene, maar zijn voorzet werd door vriend en vijand gemist. Eindstand derhalve 2 – 0.