Eerste stappen woningbouw Berghuizen zijn gezet

In Berghuizen wordt een eerste stap voor nieuwbouw van woningen gezet. JRM ontwikkelaars heeft een plan voor een nieuw woonerf met woningen gemaakt. Op basis van dit plan hebben de gemeente De Wolden en de ontwikkelaar een intentieovereenkomst getekend.

Het plan ‘Morene Erf’ bestaat uit tien koopwoningen op een gemeenschappelijk woonerf. Het zijn 2 vrijstaande woningen, 2 levensloopbestendige twee-onder-een-kap woningen en 6 woningen voor starters. In het plan krijgt het woonerf een eigen toegangsweg vanaf de De Weidenweg. Op 15 mei 2023 is er een inloopavond over het plan in dorpshuis De Barg’n in Berghuizen. Tussen 19.00 en 20.30 uur kunnen inwoners vrij binnenlopen om het plan te bekijken.

De ontwikkelaar laat op de inloopavond de ontwerpen zien en vertelt over de achtergronden. In de voorbereiding is al vaker met een klankbordgroep van inwoners van Berghuizen over de plannen gesproken. Nu kan iedereen een kijkje nemen. De architect, La4sale, en medewerkers van gemeente De Wolden zijn ook aanwezig om vragen te beantwoorden en reacties te horen.

Wethouder Gerrie Hempen: “Wij willen dat elke inwoner passende woonruimte kan vinden in De Wolden. Ook in de kleine dorpen. Dit plan heeft een gevarieerd aanbod, waarbij aandacht is voor starters op de woningmarkt. Nieuwbouwplannen ontwikkelen kost veel tijd. Ik ben daarom blij dat de eerste stappen voor Berghuizen zijn gezet.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.