Eindelijk nieuwbouw voor Ruitenberg

Aan de Stegge Twello en Ruitenberg Ingredients hebben overeenstemming bereikt over de realisatie van de uitbreiding van de productielocatie van Ruitenberg Ingredients in Ruinerwold. Het bedrijf is gevestigd in de oude zuivelfabriek aan Dijkhuizen.

Het 80-jarige familiebedrijf Ruitenberg Ingredients ontwikkelt en produceert een breed assortiment aan hoogwaardige concepten en toepassingen voor de voedingsmiddelenindustrie. De productie vindt plaats op diverse productielocaties in onder andere Twello, Peize en Ruinerwold. Wegens groei van de bedrijfsactiviteiten wordt achter de bestaande productielocatie in Ruinerwold een nieuwe productielocatie gerealiseerd. Hierdoor zal de totale productieoppervlakte op deze locatie worden verdubbeld.

Huisstijl

Het pand zal de kenmerkende Ruitenberg huisstijl meekrijgen en zal voldoen aan de huidige en de te verwachten eisen rondom kwaliteit, voedselveiligheid en milieu. Zo zal het pand bijvoorbeeld de BREEAM Outstanding certificering krijgen. De productielocatie zal bestaan uit kantoor/R&D-ruimtes en nevenruimtes, productie- en testruimtes, logistieke ruimtes, geconditioneerde (zowel warm als koud) ruimtes en enkele casco ruimtes ten behoeve van uitbreiding in de toekomst. De bouw zal naar verwachting in september starten. De oplevering, inclusief de gefaseerde ingebruikname van de nieuwbouw, zal medio 2019 plaatsvinden.
Bron en foto W-N

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.