Eiso Eizinga, Ridder in de Orde van Oranje Nassau

Vrijdag 26 april heeft de heer Eizinga in het gemeentehuis van de Wolden een onderscheiding opgespeld gekregen door burgemeester R. de Groot, Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Naast zijn werk als directeur van de basisschool de Wezeboom heeft hij de afgelopen jaren veel vrijwilligerswerk verricht. Als actief voetballer en trainer van V.V.R. en voorzitter van de Buurtvereniging Oosteinde. Ook is hij voorzitter van de Stichting Vrienden van Sempre Sereno en jarenlang van de IJsclub Sultansmeer in Ruinerwold.

Hij is nauw betrokken bij de Stichting Historie Ruinerwold als redacteur van het blad Ons Ruinerwold. Vele jaren heeft hij zich ingezet voor het Oosteinde voor de bevordering van de woningbouw en het Dorpshuis De Kolonie.

Daarnaast doet hij veel voor de vogelbescherming en Weidevogelbeheer. Als natuurliefhebber is hij ook intensief bezig met de Bijenhouderij, zelf ook als imker. Naast zijn Voorzittersfunctie bij de Bijenhouders vereniging Ruinen en omstreken, houdt hij zich op landelijk niveau bezig met de bestrijding van ziektes en voorlichting.

De heer Eiso Eizinga
De heer Eizinga is geboren op 16 januari 1940 in Vries en woont aan de Hesselterweg in Ruinerwold. De heer Eizinga wordt Ridder in de Orde van Oranje Nassau.
Decorandus is sinds 1967 actief op het gebied van verschillende maatschappelijke terreinen. Hij ontplooide hiertoe de volgende activiteiten:
1967 – 1990 Trainer bij voetbalvereniging VVR;
1976 – 1988 Voorzitter van buurtvereniging Oosteinde;
1977 – 1990 Initiatiefnemer en secretaris van de belangenvereniging Oosteinde;
1980 – heden Voor de stichting ‘De Olde AA’ actief voor de bescherming van weidevogels. Vanuit deze stichting behartigt hij op provinciaal niveau de belangen van weidevogels en natuurbehoud;
1984 – 1998 Voorzitter van IJsvereniging Het Sultansmeer;
1986 – 1996 Secretaris van st. dorpshuis ‘De Kolonie’;
1995 – heden Bestuurslid van de vereniging van bijenhouders in Ruinen en afgevaardigde in het overkoepelende orgaan voor bijenverenigingen in Drenthe. Hierin vervult hij de rol van voorzitter;
1997 – heden Medeoprichter en voorzitter van de Stichting Vrienden van Sempre Sereno;
2003 – heden Redactielid van ‘Ons Ruinerwold’.

Eén gedachte over “Eiso Eizinga, Ridder in de Orde van Oranje Nassau

  • 27 april 2013 om 09:12
    Permalink

    Eiso van harten gefeliciteerd met je onderscheiding.

    Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.