EK-missie van touwtrekkers geslaagd!

De deelname van de touwtrekkers uit Ruinerwold en uit De Wijk, mag zeer geslaagd worden genoemd. Doelstelling van deze deelname was punten pakken, en goed mee kunnen doen in dit internationale touwtrekkers-geweld. En dat is gelukt. Na maandenlange voorbereidingen was het afgelopen vrijdag 20 september eindelijk zo ver. Om exact 09.30 uur ‘s morgens begon na het spelen van het volkslied, het EK touwtrekken voor clubteams in de zogeheten 720-klasse. Door de deelname van maar liefst 15 teams, werden de deelnemende ploegen opgedeeld in 2 poules.

Onze mannen kwamen uit in de poule met 8 teams. Hierin troffen zij zeer sterke tegenstanders uit o.a. Zweden, Amerika, Duitsland, Littouwen en Nederland. Stuk voor stuk zeer gelouterde en sterke tegenstanders. Hoe sterk bleek al gauw tijdens de eerste 4 wedstrijden. Deze werden alle 4 verloren. Op zich niet vreemd, want later bleek dat deze 4 opponenten uiteindelijk allemaal bovenin eindigden in de strijd om de Europese titel. Absoluut geen schande dus om hier van te verliezen(na prima weerstand te hebben geboden trouwens). Door dit magere begin van het toernooi werden de heren toch wat onzeker. ‘Hadden ze op dit niveau wel wat te zoeken!’ Jazeker wel!

In de 3 hierop volgende partijen tegen ploegen uit, Amerika, Duitsland en Nederland, toonde de combinatieploeg hun ware karakter en werd er, na bloedstollende partijen, maar liefst 6 punten in de wacht gesleept. Dit resulteerde uiteindelijk in een 5 plaats in de poule. Dit was niet voldoende voor de kruisfinales (waarvoor alleen de eerste 2 ploegen van elke poule zich plaatsen), maar was wel voldoende om met een tevreden gevoel naar huis te gaan. Onze doelstelling was immers gehaald! Punten halen!

De ploegen die zich uiteindelijk wisten te plaatsen voor de finale, was het team van Gelderswoude (uit Nederland), en team Lincoln (uit Engeland) Na een prachtige strijd, waarbij het uiterste van elke deelnemer werd gevergd, was uiteindelijk het team uit Engeland dat aan het langste eind trok. Zij mogen zich dan ook terecht een jaar lang Europees kampioen noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.