Emiel Hunze assistent trainer/coach KIOS selectie

Emiel Hunze staat vanaf het nieuwe korfbalseizoen, samen met hoofdtrainer Frank Wagter, aan het roer van de KIOS selectie. De 37-jarige Beilenaar zal zich vooral richten op de prestaties en ontwikkelingen van de spelers in KIOS 2. Hij maakt hiermee de overstap als hoofdtrainer van Vitesse 1 uit Beilen.

Al vanaf jongs af aan draagt Emiel het zwartrode shirt van Vitesse. Vanaf de F-jes tot aan 14 jaar in het vlaggenschip te hebben gespeeld. In al deze jaren heeft hij meermaals gespeeld tegen KIOS en ook tegen KIOS 1 koesterde de 2,04 meter lange aanvoerder mooie herinneringen. “Het waren altijd mooie wedstrijden tegen KIOS. Het was hard, maar wel fair en buiten de lijnen leuk contact”; aldus Emiel. In 2018 ging Emiel spelen in de midweek en wilde hij meer tijd voor zijn jonge gezin (vrouw Aline en dochter van 10 jaar en zoon van 8 jaar). Toch bleef hij altijd verbonden aan Vitesse: “Ik vind het prachtig om betrokken te zijn bij een echte dorpsvereniging. Dit zie ik ook bij KIOS. Hier gaat gezelligheid sterk gepaard met absolute prestatie. Dit is dan ook de reden waarom ik voor de club uit Ruinerwold kies ondanks andere interesse van verenigingen in de omgeving”.

 

De Pratijkopleider bij Trivium Packaging in Hoogeveen kijkt dan ook uit om in Ruinerwold aan de slag te gaan. Samen met Frank Wagter staan er dus twee frisse, enthousiaste trainers aan het roer. “Frank heeft veel kennis van de spelers en de club, ik denk dat ik vooral met een absoluut nieuwe blik naar de spelersgroep en het korfbalspel kan kijken. Dit kan een hele leuke combinatie worden.” Daarnaast heeft Emiel ook ervaring met spelers die nieuw of terug bij een vereniging komen. “Dit heb ik afgelopen jaar ook ervaren als trainer/coach van Vitesse 1. Hier moest ik ook veel werken met ‘nieuwe’ spelers. Heel leuk om deze samen met de huidige groep te laten presteren”.

 

Aan enthousiasme en korfbalgekheid geen gebrek bij Emiel en hij heeft daarom erg veel zin in zijn nieuwe uitdaging; “Ik heb er goed over nagedacht om voor het eerst in mijn leven Vitesse ‘te verlaten’, maar kijk er erg naar uit om een nieuw avontuur aan te gaan. Alles klopt bij KIOS met mijn opvattingen over het korfbalspel, het geweldige clubgevoel dat er heerst en het is een onwijs leuke en interessante spelersgroep om mee aan de slag te gaan. Ik heb er zin in!

 

KIOS is verheugd met de komst van Emiel Hunze en wenst hem eerst veel succes met de afronding van het seizoen bij Vitesse 1 en vervolgens om aan de slag te gaan bij de KIOS selectie.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.