EMMS te sterk voor Ruinerwold

Na het veelbelovende gelijke spel tegen Ter Apel’96, mocht Ruinerwold zondag naar Slagharen. De busrit langs het Ponypark wekte bij velen een nostalgisch gevoel op, hoewel dit niet gold voor Alex van der Sterre. Als vaste klant wist hij als een soort tourgids iedereen bij te praten over de ontwikkelingen in het park.

Om 14.00 uur ging Ruinerwold sterk van start in Slagharen. De eerste minuten leken veelbelovend, maar helaas kwam EMMS al gauw over de schrik heen. Binnen tien minuten kreeg de thuisploeg enkele opgelegde kansen, maar topscorer Anbergen had het vizier nog niet op scherp. Toch was het na een kwartier raak. Anbergen ontving opnieuw een prima voorzet en schoof beheerst binnen: 1-0.

Ook na de 1-0 was het voor Ruinerwold alle hens aan dek. EMMS kreeg enkele goede kansen, terwijl Ruinerwold niet heel gevaarlijk werd op de counter. Na 45 minuten werd de ruststand op 1-0 bepaald, wat voor Ruinerwold helemaal niet zo’n slechte tussenstand was. Een sterke tweede helft zou het spelbeeld nog prima kunnen keren.

De tweede helft startte Ruinerwold dan ook uitstekend. Het eerste kwartier speelde Ruinerwold brutaal en EMMS leek zich zorgen te gaan maken. Leider Eddy de Wit nam dan ook de tijd om het Ruinerwoldse publiek uit te leggen dat de gelijkmaker aanstaande was. Helaas stond het 2-0 voordat Eddy weer in de dug-out zat. Anbergen werd binnen de zestien gevloerd door doelman Knol en trad zelf aan voor de penalty. De topscorer van 3C schoot de strafschop feillos binnen, wat alweer de 18e (!) competitietreffer voor Anbergen betekende.

Na de 2-0 was het verzet bij Ruinerwold gebroken. Het kreeg zelf nog een paar mogelijkheden, maar dit gold ook voor EMMS. In de laatste twintig minuten werd het dan ook nog 3 en 4-0, door Van der Heyden en Kleinheerenbrink.

Voor Ruinerwold een wedstrijd om gauw te vergeten, want aankomende zondag komt Raptim naar Ruinerwold. De Coevordenaren staan bovenin de middenmoot, terwijl Ruinerwold inmiddels op een nacompetitieplek staat. Tot zondag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.