Energierekening 2014 gaat omlaag

Energie informatieDe energie en gasprijzen gaan per 1 januari 2014 omlaag. Dit zal tot €70 goedkoper uitvallen voor een huishouden. Reden hiervan is dat de prijzen voor gas en steenkool goedkoper zijn geworden. Stroomprijzen zakken met 4 procent en gas met 1 procent.

Verlaging transportkosten 2014 verlichting voor portemonnee

De ACM gaf eerder al aan dat zij de transporttarieven gaan verlagen, dit omdat de rentes verlaagd zijn. De voorspelling was al dat hiermee ook de energie en gasprijzen verlaagd zouden worden. Minister Henk Kamp heeft deze maatregel dan ook op korte termijn doorgezet.

Consument profiteert van lage energierekening

Voor de consument is het een verlichting nu bekend is dat de energierekening omlaag gaat, het voorjaar 2013 is lang koud geweest, met als gevolg dat het verbruik omhoog ging. De prijs voor steenkool is historisch laag volgens de Nuon. Energieleveranciers kopen dankzij de verlaging hun stroom en gas tegen gunstige prijzen in.

Gasprijs daalt verder in 2014

Analisten verwachten tevens ook dat de gasprijzen verder zullen dalen in verband met de schaliegaswinning in de Verenigde Staten. Ook hierdoor zal de energierekening naar verwachting verder gaan dalen. Wilt u alvast uw gasprijzen 2014 vergelijken? Start dan met gas vergelijken op Energievergelijking.nl.

Energierekening vergelijken loont

Het vergelijken van de energieprijzen loont. Door zelf een energievergelijking te maken op basis van uw persoonlijke energieverbruik en uw eigen voorkeuren kunt u al snel honderden euro’s besparen op uw energierekening. Start nu met energie vergelijken en bespaar net als duizenden mensen op uw energierekening.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.