Epke, de weg van een Olympisch Kampioen

Afgelopen donderdag, 23 maart, kwam Huite Zonderland naar onze afdelingsavond. Huite Zonderland is de vader van Epke, olympisch kampioen.
Hij vertelt ons deze avond het verhaal van zijn gezin en de prestaties van Epke. Middels een diapresentatie stelt hij ons voor aan zijn gezin.

Moeder Sophie, drie zoons en een dochter. Alle vier turners. Eerst bij een sportclub in Lemmer, maar al snel werd het niveau opgekrikt bij VKH Joure, later Heerenveen. Wedstrijden werden ook in Europa gespeeld. Zo gingen ze met het hele gezin naar Frankrijk en Engeland. Behalve het gezin reisde ook de trainer mee, en je moest ook een jurylid meenemen. Maar behalve sporten werd er ook altijd iets leuks gedaan, bv een bezoek aan Disney . Het was het belangrijk dat het leven niet alleen uit sporten bestond. Ook leuke dingen, feestjes, moesten kunnen. Alle 4 kinderen zaten ook op muziek, zodat ze niet afhankelijk waren van sporten. Maar dat sporten kostte op een gegeven moment wel veel geld. Hiervoor is een stichting opgericht “Topturnen Heren in Fryslan”. Hierdoor kon een deel bekostigd worden.
De drie oudste kinderen stoppen op een gegeven moment met turnen, alleen Epke gaat door. Hij haalt vele titels op EK’s en WK’s. Het heeft wat voeten in aarde, maar uiteindelijk wordt hij toch geplaatst voor de Olympische Spelen in Londen in 2012.

Wellicht kennen we allemaal die beelden nog wel, wij zagen de hele oefening weer voorbij komen, voelden de spanning opnieuw. Epke werd, middels een spectaculaire oefening, met de nodige risico’s, olympisch kampioen! THE FLYING DUTCHMAN HEEFT GOUD!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.