Erik Kuijer blaast vergeten weddenschap nieuw leven in

Op 10 september 1987 ging Roel Westerd de weddenschap aan met vrienden uit de kroeg om een marathon te lopen in Ruinerwold. De weddenschap van destijds was eenmalig. Maar mede door begeleiding van Gerhard van de Brink, en de inmiddels overleden duursporter Arend Middelveldt vormde dit de aanleiding tot de oprichting van LGR ‘88’. Nu vijfentwintig jaar later op precies dezelfde dag gaat Erik Kuijer deze vergeten actie nieuw leven in blazen, om aandacht te vragen voor het marathonproject; lopenvoorsjonnie.nl

Met dit doel, een initiatief van LGR-lid Natascha Koestal hoopt Kuijer haar een hart onder de riem te steken. En hiervoor nog meer publiciteit te krijgen. Het geld dat wordt opgehaald wordt besteed aan een stervenskamer op de afdeling Oncologie in het Meppeler ziekenhuis. Koestal zal in september met nog een aantal LGR-lopers deelnemen aan de Marathon van Zwolle om geld in te zamelen voor haar initiatief.

Op maandag 10 september start Kuijer om 17:00 uur bij cafe de Kastelein Ruinerwold. Destijds ook de startplaats. Via Dijkhuizen en de Wolddijk gaat het naar Oosteinde. Vandaar gaat de route terug over de Larijweg op weg naar Boerpad. Waar een rondje wordt gemaakt via Haakswold. Om uiteindelijk terug te keren naar Dijkhuizen. Kuijer: ‘ik ben van plan om dit totale parcours drie keer af te leggen. De vierde keer loop ik zelfde rondje zonder Boerpad. Dit is dan ongeveer de marathonafstand 42,195 km’. De ultraloper uit Ruinerwold hoopt tussen omstreeks kwart voor negen ’s avonds te finishen op het parkeerterrein achter uitgaanscentrum De Klok.

Kuijer: ‘Het leek me een leuk idee, deze vergeten weddenschap 25 jaar later nog eens te lopen. Helemaal omdat onze loopgroep volgend jaar ook een kwart eeuw bestaat. Met het goede doel erbij zijn dat drie vliegen in een klap dacht ik zo’. Tijdens de marathon kan Kuijer rekenen op enige hulp. ‘Er zal iemand achter me aan fietsen voor de broodnodige verzorging. Bij het invallen van de duister ook een paar motorrijders, en misschien nog wel enkele leden van de loopgroep’.

Extra trainingen acht de ultraloper niet noodzakelijk. ‘Ben altijd wel in staat om lange afstanden te lopen. Voorbereidingen zijn er al volop geweest met de Marathon van Enschede, de Eemloop, de 50 km van Deventer, Kroeg tot kroegloop, Midzomeravond marathon van Diever, de halve marathon van Vlieland en onze eigen Dijkhuizenrun. En de Marathon van Zwolle staat nog op het programma.
‘De gezondheid is goed, en ik beschik niet over slijtage. Noem het maar een kleine verslaving, Het bloed kruipt immers altijd waar het niet kan gaan’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.