Esmée Mulder zwemt naar twee Nederlandse titels

Esmée Mulder uit Ruinerwold, zwemster van ZV Zwartsluis, heeft twee gouden medailles en één keer brons behaald. Op zondag 30 juni 2019 vond in Dordrecht de Speedo minioren jaargangfinales plaats. De jaargangfinale lange baan (vijftig meter bad) is een terugkerende zwemwedstrijd voor de vierentwintig snelste zwemmers/zwemsters van Nederland in de leeftijd van 8 tot 12 jaar. Esmée Mulder geboortejaar 2008, mocht in haar jaargang maximaal vier keer starten, maar koos ervoor om op haar drie snelste afstanden aan de start te verschijnen.

In de ochtend zwom Esmée haar eerste afstand, de tweehonderd meter vrije slag. Tijdens deze race toonde ze aan in een prima vorm te verkeren en zwom een pr van maar liefst drie seconden. Ze zette een scherpe tijd neer van 2.30.85. Wat een mooie derde plek opleverde. In het middagprogramma mocht Esmée op haar favoriete afstanden starten. De honderd meter rugslag en de honderd meter vrije slag. Op deze twee afstanden werd Esmée in maart 2019 Nederlands kampioen korte baan (25 meter bad).

De eerste afstand die Esmée mocht zwemmen, was de honderd meter rug. Vanaf de start nam Esmée de leiding en gaf haar leidende positie niet meer af. Ze won in een toptijd van 1.16.59 en scherpte haar PR met één seconde aan. Haar eerste titel was binnen en hopelijk gaf dit genoeg energie om een half uur later op de 100 meter vrije slag te starten. Op deze afstand stond Esmée tweede geplaatst. Haar inschrijftijd was 0.4 seconden langzamer dan de snelste inschrijftijd. Na een geweldige start nam Esmée direct de leiding. Ook tijdens het keerpunt had Esmée nog een mooie voorsprong. Alleen kwam de concurrentie steeds dichterbij. Gelukkig hield Esmée haar voorsprong en zwom ze een dik PR van 2,5 seconden. Ze noteerde een toptijd van 1.07.32. Esmée mocht voor de twee keer die middag de hoogste plaats op het erepodium beklimmen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.