Esmée Mulder zwemt naar twee NK titels

Esmée Mulder uit Oosteinde, zwemster van ZV Zwartsluis, stond vorige week op zes afstanden aan de start tijdens het Nederlands kampioenschap en ging huiswaarts met twee keer goud, een keer zilver en een keer brons.

Zaterdag 9 en zondag 10 maart vonden in Leiden de Speedo minioren jaargang wedstrijden plaats. Dit is het Nederlands kampioenschap voor de 18 snelste zwemmers/zwemsters per jaargang in de leeftijdscategorieën van acht tot twaalf jaar. Esmée Mulder geboortejaar 2008, mocht in haar jaargang op beide dagen het maximale aantal starts van drie maken in het 25 meter bad te Leiden.
De zaterdag begon voor Esmée met de 100 meter vrije slag. Ze had zich voor deze afstand als eerste geplaatst en kon haar favorietenrol waar maken. Esmée zwom een degelijke 75 meter en wist de concurrentie in de laatste 25 meter met een machtige eindsprint te verslaan. Ze zwom 2,5 seconden sneller dan haar oude tijd en tikte aan in 1.07.65. Ze mocht zich direct op haar eerste afstand van de dag Nederlands kampioen noemen. Verder zwom Esmée die dag nog naar een 4e plek op de 200 meter wisselslag en een 5e plek op de 200 meter vrije slag, waarbij ze haar persoonlijke record met maar liefst 7 seconden aanscherpte.

De zondag kon voor Esmée al niet meer stuk, na haar behaalde Nederlandse titel op zaterdag. Alleen wilde ze meer. De dag begon iet wat zenuwachtig. Esmée had zichzelf druk opgelegd, omdat ze de derde plaats op de 50 m vrije slag van vorig jaar graag wilde verdedigen. Het werd een spannende 50 meter race met veel vuurwerk. Esmée kwam net 0.08 te kort voor de 1e plek. Toch stond ze met een stralende glimlach op het podium, omdat ze voor het tweede jaar op rij een medaille had weten te veroveren op de 50 meter vrije slag.

De tweede afstand van de dag was de 100 meter rugslag. Esmée haar favoriete afstand. Het werd een mooi gevecht en ook deze afstand werd in de laatste 25 meter beslist met een machtige eindsprint. Wederom mocht Esmée zich Nederlands kampioen noemen. De allerlaatste afstand van de dag was de 100 m wisselslag. Esmée zwom een mooie solide race en tikte als 3e aan. In dit geweldig zwemweekeinde ging Esmée met vier medailles naar huis en zwom ze op alle afstanden persoonlijke records. Voor Esmée staan er nog een aantal belangrijke wedstrijden op het programma. In het weekend van 6 en 7 april 2019 mag Esmée deelnemen aan de Ranomi cup en het Nederlands kampioenschap voor clubteam in Den Haag.

Op zondag 30 juni staat Esmée Mulder wederom aan de start tijdens het Nederlands kampioenschap. Nu in het 50 meter bad te Dordrecht.