Esther van Asselt is voorleeskampioen

Woensdagmiddag streden 12 kinderen van 12 scholen voor de titel Voorleeskampioen van gemeente De Wolden. De volgende kinderen deden mee: Luka Boverhof van obs de Horst, Daniek Petter van cbs de Johan Frisoschool, Esther van Hasselt van cbs de Arendsvleugel, Quintte Visscher van ods de Dissel, Teun Scholing van obs de Wezeboom, Ewan de Jonge van obs ’t Oelebrod, Rik Koekoek van cbs de Wegwijzer, Indy Swens van obs de Bosrand, Ruben de Jonge van obs het Veldboeket, Danisha Borger van obs het Groene Hart, Sophie Wohlrabe van cbs de Heidevlinder en Syl Koppen van obs de Rozebottel.

De jury werd gevormd door Delia Bremer, Bert Damming en Kees Opmeer. Zij hadden een moeilijke taak, want alle kinderen deden heel goed hun best en lazen prachtig voor.
Baukje Fennema deed de presentatie en trad tussendoor op. Na goed overleg was de jury het eens: De Voorleeskampioen van gemeente De Wolden 2017 is Esther van Asselt van cbs de Arendsvleugel. Ze was niet bij de prijsuitreiking want ze gaat met haar familie emigreren en moest daarom op deze middag ook nog naar een feestje! Zij mag door naar de provinciale ronde op 12 april in Assen.