Familie Timmerman gaat zuivelproducten produceren

De verse melk van de eigen koeien gebruiken om er zuivelproducten van te maken, hoe mooi kan het zijn! Aan de keukentafel bij Frits en Janny Timmerman wordt er al tijden over gesproken. Voor dochters Anick en Emily Timmerman en schoondochter Christine Wildvank was duidelijk dat het niet bij praten moest blijven. Enthousiast gingen ze aan de slag. En onlangs mochten familie en vrienden de eerste eigen gemaakte yoghurt proeven. Dat smaakte naar meer. Daarom is besloten om van start te gaan onder de naam Woldzuivel.

Nadat de plannen bekend werden gemaakt op Facebook stroomden de reacties binnen. Dat sterkte de dames in hun plannen. En achter de schermen wordt er veelvuldig overleg gepleegd. Emily lachend: ‘De familie appgroep heeft inmiddels een dubbele functie gekregen’. En ook de aanhang denkt mee, en wordt ingezet indien nodig. Emily die handig is met de computer en social media heeft het logo voor Woldzuivel ontworpen, en is ook bezig om een website te maken. Christine gaat zich bezig houden met het produceren van de zuivelproducten. En dat is voor haar ook nieuw zo geeft ze toe. ‘Heb mee gelopen op een zuivelboerderij in Friesland, en daar de kneepjes van het vak geleerd’.

Basissmaken
Bestellen van zuivelproducten is binnenkort mogelijk. Want er moet eerst een voorraad worden aangelegd. Voorlopig worden alleen de basissmaken gemaakt van gepasteuriseerde melk zo is de bedoeling . Zoals vanille yoghurt, volle yoghurt en vanille vla. En voorlopig ook nog in kleine hoeveelheden. Christine: ‘We hebben op dit moment nog geen capaciteit om grotere hoeveelheden te produceren. We willen eerst even kijken hoe het gaat lopen’. Ideeën zijn er echter volop. ‘Misschien gaan we nog een melktappunt maken op een plekje voor de boerderij. Zodat iedereen zijn eigen verse gepasteuriseerde melk kan tappen’. Emily: ‘Ook willen we regelmatig een item plaatsen op social media, om het leven op een boerderij te laten zien aan anderen’.

Streekproducten
Plaatselijke en streekproducten zijn populair hebben ze al bemerkt. Janny: ‘Wat dat betreft is onze boerderij aan de Dokter Larijweg gunstig gelegen. Er komen heel veel toeristen langs, en we zitten ook nog dichtbij het dorp’. Het melkveebedrijf van de Familie Timmerman met driehonderd melkkoeien is gevestigd aan de karakteristieke Dokter Larijweg 50 in Ruinerwold. Meer informatie: www.facebook.com/Woldzuivel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.