Familie Tuinman viert jubileum met cd en feestelijk optreden

De Familie Tuinman verzorgt al 25 jaar muzikale optredens in vooral verzorgingscentra en bij vrouwenverenigingen. Rode Kruis en Zonnebloem. Dat jubileum viert de uit Genemuiden afkomstige familie met een cd vol Nederlandstalige liedjes. Het album wordt op vrijdagmiddag 30 augustus gepresenteerd in De Meente in Genemuiden.

De keuze voor die locatie in Genemuiden is geen toeval. De familie Tuinman is regelmatig te gast in De Meente, net als in veel soortgelijke centra in een zeer wijde regio rondom Genemuiden. “Ook spelen we veel voor dementerenden. Dat zijn misschien wel de mooiste optredens om te doen. Mensen zingen dan massaal met ons mee en hebben een fijne tijd. Dat geeft ons veel voldoening. ‘Wat is dit toch mooi om te doen’, zeggen we vaak tegen elkaar op de terugweg”, zeggen Henk en Joke Tuinman, die als enigen in Genemuiden wonen. Samen met Jan en Grietje uit Drachten en schoonzus Lummy uit Ruinerwold vormen ze momenteel de zanggroep, waarvan in het verleden ook andere familieleden deel uitmaakten. Zus Arendje was de aanstichtster van de groep. “Zij organiseerde in 1994 een kerstavond voor de vrouwenvereniging in Genemuiden en vroeg wat familieleden voor de muzikale begeleiding. Dat was zo’n leuke avond dat we daarna veel vaker optraden.”

Broer Bertus speelde lang een belangrijke rol. De ervaren muzikant verdiende zijn sporen in de countrywereld en zorgde binnen de familiegroep voor de muzikale begeleiding. Zes jaar geleden overleed hij na een slopende ziekte, maar hij spoorde zijn familie aan om de groep voort te zetten. ‘Tegenwoordig treden we op met muziekbanden, waarvan Bertus nog een groot deel heeft ingespeeld. Dat hopen we nog heel lang te doen. Zolang de gezondheid goed blijft en de reacties positief zijn, gaan we zeker door’.

Na het overlijden van Bertus is Lummy ook gestart met een soloprogramma onder de naam ‘Lummy’s vertellegies’. In Drents dialect vertelt ze verhaaltjes van vroeger o.a. over logeren bij opoe en opa. Samen oude liedjes zingen. Uitleggen van oude spreekwoorden en gezegdes. Een kwisje met nostalgische prijsjes.

De mijlpaal van 25 jaar wilde de muzikale familie niet geruisloos voorbij laten gaan. Daarvoor is het jubileum te bijzonder. “Daarom hebben we besloten om toch nog eens een cd uit te brengen, die we samen met Jan Bode en Arend van Dijk hebben gemaakt. Die verkopen we straks rond onze optredens”, vertelt Henk. De eerste gelegenheid is het jubileumoptreden op vrijdagmiddag 30 augustus.
Vanaf 15.00 uur is dan iedereen welkom, de familie zorgt voor koffie en lekkere hapjes.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.